Battery Upgrade/Battery Doctor scareware attacks Android users

 

Als u een waarschuwing krijgt die meldt dat ‘uw batterij aan het leeglopen is’ en u aanbiedt een patch te downloaden die u zal helpen het te bewaren, dan moet u deze zeker negeren. Een nieuwe scareware die exact op deze manier werkt, werd gevonden. Het werd gecreëerd voor smartphones met Google’s Android-besturingssysteem. ‘Battery Upgrade’ of ‘Battery Doctor’ is niet wat het lijkt – naast de instelling die u toestaat om de wi-fi radio en andere componenten met een hoog energieverbruik uit te schakelen, zendt het onopmerkelijk informatie over de smartphone en activiteiten van het slachtoffer aan oplichters.

Deze valse Battery Upgrade/Battery Doctor variant werd ontworpen om te lijken op een patch voor het besturingssysteem of een update die actief wordt aangeboden door het aanzetten van een download-knop. Nadat deze methode wordt gebruikt voor de installatie, verkrijgt het slachtoffer meer informatie over de batterij en lopende apps. Maar het programma verbindt ook in de achtergrond met z’n advertentieserver met de naam lp.mobsqueeze.com. Daarnaast laadt ‘Battery Doctor’ de NotifAdSDK dienst die helpt bij het inchecken en zenden van profielinformatie van gebruikers elke 4 uur.

Deze app is op zich niet kwaadaardig, maar het heeft ongewenste elementen die additioneel kunnen worden verbonden met malware. Android-gebruikers werden al op de hoogte gebracht over Battery Saver (GGTracker) advertenties die naar de Android ‘Trojaans paard’ infectie leiden. Dus om een infectie te vermijden, moet u aandacht besteden aan de verscheidene pop-ups die verschijnen op uw smartphone en beweren dat u een update voor uw software nodig hebt. Lees ook alle app reviews aandachtig voordat u ze downloadt. Daarnaast kan u betrouwbare beschermingssoftware downloaden voor uw mobiele beveiliging.

Bron: blogs.quickheal.com

 

 
 
 
 

4 gedachten over “Battery Upgrade/Battery Doctor scareware attacks Android users

 1. Paulus3
   

  In de Play Store zijn meerdere apps van verschillende ontwikkelaars te vinden met de naam Battery Doctor.
  Op welke app en van welke ontwikkelaar heeft dit artikel betrekking?

   
  1. Giedrius Majauskas
    

   De oorspronkelijke app heb verwijderd. Er zijn echter een paar nieuwe apps met soortgelijke functie en schrikken tactiek

    
 2. Marten
   

  Ik lees nu van alles over de dreiging, maar wat is er aan te doen? Welke app ruimt het op EN is betrouwbaar zonder dat het meteen geld moet kosten?

   
  1. Giedrius Majauskas
    

   Er zijn vele goede antiviruses voor android, sommigen van hen zelfs gratis. U kunt proberen Malwarebytes voor android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.malwarebytes.antimalware

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *