Het ‘‘Internet of Things’’ Wordt de Meest Recente Tool Gebruikt door Cyber Criminelen

IoT (Internet of Things) refereert naar de slimme apparaten die de neiging hebben om de normale elektronica te vervangen. Deze uitgebreide apparaten bevatten software die zeer compatibel is en dus onderling verbonden kan worden. Bijvoorbeeld, je kan je mobiele apparaat verbinden met je wasmachine. De recente ontwikkeling om digitale apparaten te gebruiken voor cyber aanvallen is zeer onrustwekkend. Er wordt verwacht dat ongeveer 50 miljard IoT apparaten tegen 2020 met het internet verbonden zullen worden.

Het ding is dat Internet of Things apparaten gemaakt worden met de focus op hun kostprijs en gemak, waardoor het bepaalde apparaat aantrekkelijk wordt voor de eindgebruiker. Hoewel ze voorzien werden (en nog steeds meer en meer) van gesofisticeerde elektronica, is hun beveiliging het laatste waar men rekening mee houdt, als dat al gebeurt. Dit heeft tot gevolg dat ze gemakkelijk de tools kunnen worden via welke je mobiele apparaat of pc geïnfecteerd wordt met malware dreigingen.

Natuurlijk kunnen er speculaties rijzen dat het computationeel, alsook de bronnen aangaande het geheugen, niet voldoende zijn om een enorme hacking aanval uit te voeren via deze instrumenten, wat eigenlijk niet waar is. Hoewel we niet kunnen ontkennen dat, bijvoorbeeld, printers niet beschouwd kunnen worden als evenwaardig aan computers, aangaande de voorheen vermelde mogelijkheden, kunnen deze en gelijkaardige apparaten nog steeds gebruikt worden voor vrij grootse aanvallen, zoals we konden zien in het geval van Krebs.

De cyber beveiligingsonderzoeker Brian Kreb zijn website werd volledig van het internet gewist ten gevolge van een DDoS (Distributed Denial of Service) aanval. Een DDoS aanval refereert naar het overspoelen van een online dienst met netwerk verkeer van op verschillende bronnen en aldus de dienst (i.e. website, etc.) onbeschikbaar te maken. Deze aanval werd uitgevoerd via IoT zoals digital video recorders en beveiligingscamera’s. Kreb website’s DDoS beveiliging provider, Akamai cloud services, was niet in staat om deze DDoS aanval (toch niet gratis), welke 620 GB per seconde bereikte, te verwerken.

Bijgevolg is het vrij duidelijk dat de volgende doelstelling voor cyber beveiliging providers het ontwikkelen van betrouwbare technologie voor het beveiligen van Internet of Things apparaten is, zodat ze niet het middel worden waarmee cyber criminelen hun doelstellingen bereiken. Er moeten vandaag nog maatregelen worden genomen.

 
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *