AdBeaver - Hoe te verwijderen?

 

Stoort AdBeaver je met allerlei advertenties op je browsers? Dat betekent dat je computer geïnfecteerd werd met een adware infectie genaamd; AdBeaver.

Als je recent ontdekt hebt dat je pc geïnfecteerd werd met de AdBeaver malware maar je weet niet hoe je het kan verwijderen – dan ben je hier aan het juiste adres omdat we je in dit artikel zullen leren hoe je dit manueel of automatisch kan doen, de keuze is aan jou.

Aangezien het veel makkelijker is om dit automatisch te doen, raden we je aan om deze methode te kiezen. Alles wat je moet doen is jezelf een betrouwbare anti-malware toepassing aanschaffen, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en er de computer mee scannen. Eén van deze apps zou AdBeaver onmiddellijk moeten detecteren en verwijderen. Als je computer geïnfecteerd werd met andere gelijkaardige virussen, zal het deze ook detecteren en verwijderen. Je kan ook andere anti-malware software gebruiken als je dat wil.

Als je echter geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, bestaat er een manier om deze infectie manueel te verwijderen. Helaas kan dit een ingewikkeld proces zijn, dus hebben we een stap-voor-stap manuele verwijderingshandleiding voor AdBeaver gemaakt om je te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel AdBeaver te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van AdBeaver moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit virus stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de AdBeaver adware

AdBeaver staat, zoals hierboven vermeld, geregistreerd als een adware. Uiteindelijk zal, als je computer er mee geïnfecteerd werd, je surf activiteiten verstoord worden door tonnen aan advertenties. Advertenties die getoond worden door AdBeaver kunnen in allerlei vormen verschijnen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of venster geopend worden met daarop een advertentie.

Advertenties die getoond worden door AdBeaver verschijnen op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je aanbieden om bepaalde items te kopen tegen een zeer aanlokkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep en proberen ze gewoon je aandacht te trekken zodat je er op zou klikken. We raden je niet aan dit te doen.

Als je klikt op een advertentie die getoond wordt door AdBeaver zal je onmiddellijk omgeleid worden naar sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

AdBeaver werkt net zoals een browsers add-on die toegevoegd kan worden aan alle populaire browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

De distributiemethodes van de AdBeaver adware

AdBeaver wordt op dezelfde manier verdeeld als de meeste andere adware van dit type – gebundeld met allerlei freeware. Bijvoorbeeld, als je een gratis download manager of media speler download en installeert, bestaat de kans dat ook AdBeaver gedownload en geïnstalleerd wordt zonder dat je dit beseft. Daarom moet je steeds het installatieproces van freeware aandachtig volgen en je computer beveiligen met een betrouwbare anti-malware software.


Automatische tools AdBeaver verwijderen

 

Andere hulpmiddelen

 
  0   0
    Spyhunter
  0   0
    Malwarebytes’ Anti-Malware
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals AdBeaver en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van AdBeaver Advertenties

Hoe AdBeaver te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals AdBeaver installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan AdBeaver en gerelateerde parasieten als Dealnj , Gold Page , QuizScope , DealNinja .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder AdBeaver van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan AdBeaver en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top AdBeaver verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan AdBeaver. Klik op het icoon met de prullenbak naast AdBeaver of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top AdBeaver verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan AdBeaver of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe AdBeaver verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou AdBeaver van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top AdBeaver verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij AdBeaver. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdBeaver, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       

About the author

 
juni 4, 2016 07:39, juni 4, 2016 07:39
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *