CryptoFortress Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het CryptoFortress virus is een ransomware-programma dat computers infecteert via valse download pop-ups en e-mails. Als het uw systeem infiltreert, encrypteert het programma de bestanden op uw harde schijf en vraagt het u 300 Amerikaanse dollar te betalen om ze opnieuw te decrypteren. Maar er is geen garantie dat uw bestanden zullen worden hersteld als u het bedrag betaalt. U elimineert het CryptoFortress virus best zo snel mogelijk van uw computer en herstelt daarna de geëncrypteerde bestanden vanop een back-up.

Over het CryptoFortress virus

Het CryptoFortress virus werkt op identiek dezelfde wijze als CryptoDefense, TeslaCrypt, CryptoLocker en vele andere ransomware-programma’s. Om schade die deze programma’s kunnen aanrichten te voorkomen, maakt u best steeds back-ups van uw bestanden. In het geval van een aanval kan u zo alle belangrijke informatie herstellen van daar. Anders zal u heel wat geld nodig hebben en zal u niet eens zeker zijn of u uw bestanden echt terug krijgt.

Eens binnen, encrypteert het CryptoFortress virus al deze bestandstypes: .unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, ,forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb. Gebruikers worden toegestaan om twee geselecteerde bestanden te decrypteren (tot aan 500Kb) zonder te betalen. Zo willen de makers u laten weten dat alle overblijvende bestanden ook zullen worden gedecrypteerd nadat u het geld hebt overgemaakt voor de decryptiesoftware die CryptoFortress suggereert. Hier is een bericht dat u zal ontvangen als uw systeem is geïnfecteerd:

Al uw belangrijke bestanden (zoals bestanden op de netwerkschijven, USB-toestellen enzovoort): foto’s, video’s, documenten werden geëncrypteerd door het CryptoFortress virus. De enige manier om uw bestanden terug te krijgen, is het aankopen van onze decryptiesoftware. Anders zullen uw bestanden verloren gaan.

Waarschuwing: Het verwijderen van CryptoFortress zal de toegang tot uw geëncrypteerde bestanden niet herstellen.

Zoals u ziet, zal het verwijderen van het CryptoFortress virus uw toegang tot de geëncrypteerde bestanden niet herstellen. Dus als u geen back-up heeft van uw bestanden, is er niet veel dat kan worden gedaan. Hetzelfde bericht bevat ook een link om de decryptiesoftware te kopen. U kan ervoor betalen aan de hand van bitcoins. Het programma vraagt om 1.0 BTC (zo’n $300) te verzenden naar z’n adres. U krijgt ook instructies hiervoor. Zoals al eerder werd vermeld, is er geen 100% garantie dat u uw bestanden terug zal krijgen na het overmaken van het bedrag. Dus u kan zowel uw geld als gegevens verliezen.

Distributiemethoden van het CryptoFortress virus

Het CryptoFortress virus infecteert vaak computers via geïnfecteerde e-mailberichten. Het wordt ook gedistribueerd via valse berichten over software-updates die het upgraden van uw Flash Player, Java of iets dergelijks suggereren. Wees zeer aandachtig terwijl u door het internet surft om dat te voorkomen. Open nooit bijlagen van spam e-mails. Vermijd ook het openen van bijlagen van onbekende afzenders zelfs wanneer de e-mails rechtstreeks in uw inbox terechtkomen. Klik nooit op verdachte update-berichten. Het is altijd beter om uw updates van de officiële bron te krijgen.

Als uw systeem al is geïnfecteerd, kan u proberen uw bestanden te herstellen vanop een back-up. Het CryptoFortress virus en gelijkaardige ransomware zijn een goed bewijs waarvoor het zo belangrijk is om regelmatig back-ups te maken van uw bestanden. Probeer uw systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of StopZilla en verwijder het CryptoFortress virus zo snel mogelijk.

Automatische tools CryptoFortress virus verwijderen

 

Andere hulpmiddelen

 
  0   0
    Spyhunter
  0   0
    Malwarebytes’ Anti-Malware
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals CryptoFortress Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 
 
mei 23, 2015 08:30, mei 23, 2015 08:30
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *