AdfreeApp - Hoe Te Verwijderen?

 

AdfreeApp is beschreven als een handige applicatie die u zal helpen om zich te ontdoen van vervelende online advertenties, maar dat is niet de waarheid. De applicatie is op zichzelf kwaadaardig, dus u houdt het beter niet geïnstalleerd. Eens binnen in uw computer, zal AdfreeApp verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties zijn kwaadaardig en kunnen tot serieuze problemen leiden omtrent uw cyberveiligheid. Ook kan uw persoonlijke informatie worden gelekt.

Het is niet moeilijk om op te merken of uw computer is geïnfecteerd door deze malware of niet, want meestal worden advertenties van AdfreeApp gelabeld met de slogan “Ads by AdfreeApp” of “Brought to you by AdfreeApp”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn twee veelgebruikte methoden om adware als AdfreeApp te elimineren – u kan het manueel of automatisch doen. Het is gemakkelijker en duurt minder lang om dit automatisch uit te voeren, dus we raden deze methode aan. U moet enkel een betrouwbaar anti-malware programma downloaden zoals SpyHunter of Malwarebytes en uw computer ermee scannen. Het zou het virus automatisch moeten detecteren en verwijderen van uw systeem in enkele seconden. Als uw computer is geïnfecteerd door andere virussen, zal het ook deze detecteren en elimineren.

Als u AdfreeApp manueel wil elimineren – dan scrolt u naar onder. Onder dit artikel zal u een handleiding vinden voor het stap-voor-stap manueel verwijderen van AdfreeApp. We hebben deze ontworpen om u te assisteren tijdens dit ingewikkelde proces. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om AdfreeApp zelf manueel te elimineren.

Als u vragen heeft rond het verwijderproces, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van AdfreeApp, leest u verder in dit artikel.

Over de AdfreeApp adware

AdfreeApp wordt beschreven als een handige applicatie die u zal helpen om efficiënter op het internet te surfen zonder door al die vervelende advertenties te moeten gaan. Maar dit is niet waar. De waarheid is dat AdfreeApp zelf advertenties zal weergeven in al uw webbrowsers. Deze advertenties kunnen worden weergeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst, banners of contextuele advertenties.

AdfreeApp werkt als een browser add-on die compatibel is met de meeste populaire webbrowsers als Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of Safari.

Een ander ongewenst attribuut van AdfreeApp is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het uw persoonlijke informatie zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres verzamelen. Ze passen hun advertenties aan op basis van de verzamelde informatie om ze zo relevanter en aantrekkelijker te maken voor u. Hierdoor stijgt de kans dat u erop zal klikken, en dat is het hoofddoel van AdfreeApp. De makers ervan worden betaald voor elke klik.

Distributiemethoden van de AdfreeApp adware

U kan geïnfecteerd worden door AdfreeApp simpelweg door het downloaden en installeren van gratis software van onbetrouwbare websites. Dus wanneer u een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat AdfreeApp mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet. Om dit te voorkomen, moet u aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Haast u niet want bepaalde informatie kan worden weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd waarvan u niet op de hoogte was, dan staat u de installatie best niet toe. Het is mogelijks AdfreeApp of andere malware die u liever niet op uw computer geïnstalleerd wil hebben.Automatische tools AdfreeApp verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected AdfreeApp files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van AdfreeApp advertenties

Hoe AdfreeApp te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals AdfreeApp installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan AdfreeApp en gerelateerde parasieten als PrintOnKey , SuperClick , Dym ads , Browser Information .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder AdfreeApp van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan AdfreeApp en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdfreeApp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top AdfreeApp verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan AdfreeApp. Klik op het icoon met de prullenbak naast AdfreeApp of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan AdfreeApp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top AdfreeApp verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan AdfreeApp of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdfreeApp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe AdfreeApp verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou AdfreeApp van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top AdfreeApp verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij AdfreeApp. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met AdfreeApp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
juli 22, 2015 11:50, juli 22, 2015 11:50
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *