ArcadeCake - Hoe Te Verwijderen?

 

ArcadeCake is een applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Het wordt gecategoriseerd als een adware doordat het verscheidene advertenties zal weergeven in al uw webbrowsers, wanneer het binnen is. Deze zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig. Daarom houdt u deze applicatie best niet geïnstalleerd als u geen serieuze problemen wil krijgen rond uw cyberveiligheid.

Indien u niet zeker bent of uw computer is geïnfecteerd door ArcadeCake of niet, kan u dit gemakkelijk uitzoeken want de advertenties van ArcadeCake worden meestal gelabeld met een slogan “Ads by ArcadeCake” of “Brought to you by ArcadeCake”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

De gemakkelijkste manier om ArcadeCake te elimineren is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en het scannen van uw computer ermee. Eén van deze applicaties zal het virus meteen detecteren en verwijderen. Als uw computer is geïnfecteerd door andere virussen, zal het ook deze detecteren en elimineren. Indien gewenst, kan u een ander anti-malware programma gebruiken naar uw keuze.

Als u voor bepaalde redenen geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel ontdoen van ArcadeCake. Om dit uit te voeren, zal u een aantal stappen moeten volgen. Daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel verwijderen van ArcadeCake. U vindt het onder dit artikel. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om ArcadeCake zelf te elimineren.

Indien u problemen hebt ondervonden tijdens de eliminatie, kan u ons gerust contacteren in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te helpen. Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van ArcadeCake, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de ArcadeCake adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome of Internet Explorer. Het ziet er dan wel een handige applicatie uit die u zal helpen om de nieuwste Flash-games te vinden en spelen in uw webbrowsers, maar dat is niet de waarheid.

Eens geïnstalleerd, zal ArcadeCake heel wat advertenties weergeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend in uw webbrowser op willekeurige momenten.

Meestal verschijnen advertenties van ArcadeCake op e-commerce websites als eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen want meestal zijn de advertenties nep. Ze proberen enkel om uw aandacht te winnen en u op zo’n advertentie te laten klikken op deze manier. Als u dat doet, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de ArcadeCake adware

U kan geïnfecteerd geraken door deze adware simpelweg door het downloaden en installeren van gratis software, zoals een mediaspeler of downloads manager. Dus als u een infectie door ArcadeCake wil voorkomen, is het een goed idee om meer aandacht te schenken aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Sta niet toe dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarover op de hoogte bent.Automatische tools ArcadeCake verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ArcadeCake files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van ArcadeCake advertenties

Hoe ArcadeCake te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ArcadeCake installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ArcadeCake en gerelateerde parasieten als PrintOnKey , IncreaseApp , MyAppsCloud , Sale Sale .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ArcadeCake van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ArcadeCake en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ArcadeCake, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ArcadeCake verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ArcadeCake. Klik op het icoon met de prullenbak naast ArcadeCake of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ArcadeCake, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ArcadeCake verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ArcadeCake of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ArcadeCake, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ArcadeCake verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou ArcadeCake van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top ArcadeCake verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ArcadeCake. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ArcadeCake, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding ArcadeCake

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
september 25, 2015 09:21, september 25, 2015 09:21
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *