Astro Find - Hoe Te Verwijderen?

 

Astro Find is weer maar eens een andere dubieuze toepassing die je niet op je computer mag laten staan. Het staat officieel geregistreerd als een adware, dus van zodra het je pc infiltreert zal het beginnen met het tonen van verschillende advertenties op al je web browsers. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar tevens kwaadaardig, daarom raden we je ook aan om dit virus zo snel mogelijk te verwijderen.

Zolang je niet op één van de getoonde advertenties klikt, is het op zichzelf eigenlijk niet zo gevaarlijk. Niet op deze advertenties klikken kan echter een moeilijke aangelegenheid zijn, aangezien ze de neiging hebben om bijna je volledige scherm te vullen, het is dus goed mogelijk dat je er ook gewoonweg per ongeluk op klikt. Daarom raden we je ook aan om Astro Find van je systeem te verwijderen.

Er zijn twee manieren waarop je een adware zoals Astro Find kan verwijderen – je kan het manueel of automatisch doen, kies gewoon de methode die jou het beste ligt.

Als je de voorkeur geeft aan een automatische verwijdering, download dan simpelweg een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en installeer deze op je computer. Voer dan een volledige scan uit van alle, op je harde schijf opgeslagen, bestanden en het zou maar een paar seconden mogen duren voor het virus gedetecteerd en verwijdert wordt. Het zal je systeem in de toekomst ook beschermen tegen de infiltratie van gelijkaardige infecties, dus loont het ook de moeite om het op je pc te laten staan.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je Astro Find ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn, daarom hebben we een stap-voor-stap manuele Astro Find verwijdering handleiding gemaakt om je te helpen – scroll naar beneden en bekijk hem. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en dan zal je in staat zijn om zelf, manueel Astro Find uit te schakelen.

Als je een vraag hebt over dit onderwerp, stel ze dan in de onderstaande commentaar sectie. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Astro Find moet je dit artikel verder lezen.

Over de Astro Find adware

Zodra het op je pc zit, zal Astro Find je web browsers overspoelen met advertenties in verschillende vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan tevens op elk ogenblik een nieuw tabblad of zelfs venster, met daarop een advertentie, geopend worden in je web browser.

Klikken op advertenties die getoond worden door Astro Find is gevaarlijk, omdat je onmiddellijk kan worden omgeleid naar andere websites die misschien eigendom zijn van verschillende cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je gescammed worden en je zuur verdiende centjes verliezen.

Een andere ongewenste eigenschap van Astro Find is het verzamelen van gegevens. Zodra het je pc geïnfiltreerd heeft zal het beginnen met het verzamelen van je persoonlijke informatie, zoals je surf geschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelf je IP adres en e-mailadres. De advertenties worden aangepast volgens de verzamelde gegevens, wat ze relevanter maakt en ook meer aanlokkelijk waardoor de kans dat je er ook effectief op klikt weer toeneemt. En dit is nu net het voornaamste doel van Astro Find omdat zij betaald worden voor elke klik die jij doet.

De distributiemethoden van de Astro Find adware

Astro Find wordt verspreid op dezelfde manier als de meeste andere adware van dit – gebundeld met allerlei freeware die men van het internet kan downloaden. Als je dus de één of andere gratis toepassing download en installeert van op een onbetrouwbare, kan Astro Find er samen mee gedownload en in het geheim op je pc geïnstalleerd worden. Indien je de pc wilt beschermen tegen virussen zoals dit, moet je steeds het installatieproces van de freeware zeer aandachtig volgen en je systeem, ten alle tijden, beveiligen met een betrouwbare anti-malware toepassing.Automatische tools Astro Find verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Astro Find files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Astro Find Advertenties

Hoe Astro Find te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Astro Find installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Astro Find en gerelateerde parasieten als Find Me Savings , Magical Find , Key-find.com virus , Rocket-find.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Astro Find van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Astro Find en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Astro Find, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Astro Find verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Astro Find. Klik op het icoon met de prullenbak naast Astro Find of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Astro Find, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Astro Find verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Astro Find of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Astro Find, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Astro Find verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Astro Find van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Astro Find verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Astro Find. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Astro Find, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
november 11, 2015 09:35, november 11, 2015 09:35
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *