BlocckkTheAds - Hoe Te Verwijderen?

 

BlocckkTheAds is alweer een ongewenst programma dat u kan lastigvallen als uw computer is geïnfecteerd. Het beweert uw browserervaring te verbeteren door het blokkeren van verscheidene advertenties in uw webbrowser. Maar deze applicatie zal in werkelijkheid geen advertenties blokkeren, integendeel. Het zal zelf advertenties weergeven. Daarom wordt het gelijst als een adware en u verwijdert het best zo snel mogelijk. Als u advertenties hebt opgemerkt in uw browsers die worden gelabeld als “Ad by BlocckkTheAds” of “Brought to you by BlocckkTheAds”, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd.

Om BlocckkTheAds effectief te verwijderen, is het een goed idee om een betrouwbaar anti-malware programma te downloaden zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla en het te installeren op uw computer. Voer dan een scan uit over de bestanden op uw pc. De software zal het virus automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties.

U kan zich ook manueel ontdoen van BlocckkTheAds. U vindt hiervoor een stap-voor-stap handleiding aan het eind van dit artikel. Volg de instructies zorgvuldig en u zal in staat zijn om deze infectie te elimineren. Indien er iets niet duidelijk is over de instructies of het virus zelf, aarzel dan niet om ons erover te vragen in de reageersectie onderaan.

Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van BlocckkTheAds, lees dit artikel dan gerust verder.

Over BlocckkTheAds

BlocckkTheAds zou uw websurfen moeten verbeteren door het blokkeren van verscheidene advertenties die in uw webbrowsers worden weergegeven. Maar dit is niet de waarheid. Het wordt gecategoriseerd als adware omdat het vele advertenties toont in de vorm van pop-ups, pop-unders, banners of in-tekst en contextuele advertenties. Er zijn veel gratis applicaties die betrouwbaar en gratis zijn en advertenties kunnen blokkeren in uw browsers, dus er is geen reden om BlocckkTheAds op uw computer te houden.

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers zoals Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. We raden u niet aan om op die advertenties te klikken. Want als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks beheerd worden door cybercriminelen. Dit is heel gevaarlijk, uw computer kan als een resultaat geïnfecteerd geraken. Of indien u er iets probeert aan te kopen, kan u opgelicht worden en geld verliezen. Daarom wordt BlocckkTheAds gesponsord door cybercriminelen, zoals hackers en oplichters, voor het tonen van advertenties aan gebruikers. Het werkt als een advertentienetwerk gemaakt voor deze cybercriminelen. Dus als u BlocckkTheAds op uw computer geïnstalleerd hebt staan, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken.

Er is nog een ander feit over BlocckkTheAds dat u beter in het achterhoofd houdt: de verzameling van data. Eens geïnstalleerd, zal deze applicatie verscheidene persoonlijke gegevens verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites en IP-adres. Deze informatie kan worden gebruikt voor marketing doeleinden, bijvoorbeeld voor het verkopen aan derden. Dit maakt het nog gemakkelijker voor cybercriminelen om gerichte aanvallen te creëren met u als doel. Ze passen ook hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens om ze zo relevanter en interessanter te maken voor u en om zo de kans groter te maken dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is ook het hoofddoel van BlocckkTheAds, want z’n makers worden betaald voor elke klik op de advertenties. Ze drijven webverkeer en verzamelen geld door het aanzetten van gebruikers tot kopen op de websites van derden.

Distributiemethoden van BlocckkTheAds

U kan geïnfecteerd geraken door BlocckkTheAds, simpelweg wanneer u gratis software installeert. Wanneer u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een website die er onbetrouwbaar uitziet, dan is er een kans dat BlocckkTheAds mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te vermijden, weest u best voorzichtig tijdens de installatie van gratis programma’s. Sla geen stappen over (klik niet zomaar op ‘next’/’volgende’ of ‘agree’/’akkoord’ zonder eerst de informatie te lezen) en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatie indien mogelijk. Haast u niet, want vaak wordt zeer belangrijke informatie weergegeven in een enorm klein lettertype. Als u opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd waarvan u niet op de hoogte was, sta het dan niet toe want het is mogelijks BlocckkTheAds of een ander ongewenst programma. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, handel dan snel en elimineer het virus manueel of automatisch.



Automatische tools BlocckkTheAds verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected BlocckkTheAds files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van BlocckkTheAds

Hoe BlocckkTheAds te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals BlocckkTheAds installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan BlocckkTheAds en gerelateerde parasieten als Search.installmac.com , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Searchqu .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder BlocckkTheAds van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan BlocckkTheAds en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BlocckkTheAds, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top BlocckkTheAds verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan BlocckkTheAds. Klik op het icoon met de prullenbak naast BlocckkTheAds of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BlocckkTheAds, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top BlocckkTheAds verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan BlocckkTheAds of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met BlocckkTheAds, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe BlocckkTheAds verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou BlocckkTheAds van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top BlocckkTheAds verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij BlocckkTheAds. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met BlocckkTheAds, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 17, 2015 07:34, januari 17, 2015 07:34
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *