BrowsePro - Hoe Te Verwijderen?

 

BrowsePro is de naam van een schadelijke applicatie, die te boek staat als een PUP (potentially unwanted program /  mogelijk ongewenst programma) en een adware programma, omdat het een aantal activiteiten onderneemt met kwade bedoelingen. Hoewel de ontwikkelaars u beloven dat BrowsePro u zal helpen zowel uw tijd, als uw geld te besparen wanneer u online aan het winkelen bent, door u van verschillende coupons, kortingen en andere aanbiedingen te voorzien, is dit niet waar. Ten eerste werkt dit als een reclame netwerk. Dit betekent dat verschillende derden u via uw webbrowser kunnen bereiken, als deze applicatie op uw computer geïnstalleerd is. Dat zou prima zijn wanneer deze derden u van waardevolle informatie en aanbiedingen zouden voorzien, waarmee u bepaalde producten en diensten voor een redelijke prijs kon kopen, maar de realiteit ligt hier ver vanaf. Het grootste probleem met het BrowsePro reclamenetwerk is dat de ontwikkelaars hiervan hun klanten op geen enkele manier beheren, bijhouden of op een andere manier filteren. Iedereen die zijn producten of diensten via dit netwerk wil promoten en een vaststaande prijs hiervoor kan betalen, mag dit doen. Het is geen geheim dat verschillende cybercriminelen, zoals hackers en oplichters, dit reclamenetwerk gebruiken om hun producten en diensten aan de man te brengen. Daarom raden wij u aan niet op deze advertenties te klikken. Als u dit doet, wordt u direct doorverwezen naar de websites van derden, die geïnfecteerd kunnen zijn door cybercriminelen en uw computer schade toe kunnen brengen (of waar u zelfs opgelicht kunt worden). Geloof nooit wat er in dit soort advertenties staat, omdat dit meestal allemaal nep is.

Omdat BrowsePro helemaal gratis is voor de gebruikers, krijgen de eigenaars geld van de derden om hun advertenties aan een gevarieerd publiek te vertonen. Zij proberen hier zoveel mogelijk mensen in te laten trappen, want hoe groter hun bereik is, hoe groter de bedragen zijn die zij ontvangen. Wanneer u de officiële website bezoekt op www.browsepro.net en een kijkje neemt in het privacy beleid van deze adware, zult u zien dat u ermee instemt dat uw persoonlijke gegevens verzameld worden als u deze applicatie installeert. Zaken als browsegeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, IP-adres of zelfs uw e-mailadres zullen vastgelegd worden. Deze informatie wordt voor twee doeleinden gebruikt. De eerste is het aanpassen van de advertenties. Deze gegevens worden naar de genoemde derden verstuurd en zij passen hun advertenties aan op de aangeleverde informatie. Hierdoor worden de advertenties aantrekkelijker voor u, op basis van uw browsegedrag. Het tweede doel van het verzamelen van deze gegevens is de mogelijkheid om dit door te verkopen aan derden. Uw e-mailadres kan bijvoorbeeld doorverkocht worden aan iemand die reclame wil maken voor zijn diensten. U zult daarna iedere dag vrachtladingen aan spam krijgen. Zoals u begrijpt heeft deze applicatie echt kwade bedoelingen en u moet hem niet op uw computer houden. Een heleboel specialisten op het gebied van cyberveiligheid adviseren dat het beter is om dit zo snel mogelijk te verwijderen, voordat het u schade toebrengt. Nog een kenmerk van BrowsePro die de moeite waard is om te noemen, is dat niemand weet wie deze applicatie ontwikkeld heeft. Er staat geen geldige contactinformatie op de officiële website. Dat betekent dat er niemand verantwoordelijkheid neemt voor wat er zou kunnen gebeuren als gevolg van deze kwalijke applicatie. Wees u daarvan bewust.

Nog een feit – de downloadknop op de officiële website van BrowsePro werkt niet. Dat komt doordat dat niet nodig is. Niemand zou deze applicatie ook willen downloaden, het is te mooi om waar te zijn. Nu vraagt u zich misschien af hoe het dan op iemands computer terecht komt als de downloadknop niet werkt? Het is gekoppeld aan andere freeware en wordt geïnstalleerd zonder dat computergebruikers zich hier bewust van zijn. Als u willekeurige pop-up advertenties ziet verschijnen in uw favoriete webbrowser, scan dan uw PC, deze is misschien ook geïnfecteerd met BrowsePro. Als u wilt voorkomen dat uw computer geïnfecteerd raakt met deze ongewenste applicatie, moet u heel voorzichtig zijn tijdens de installatie van gratis software die u van verdachte websites gedownload heeft. Sla geen stappen over en zorg ervoor dat u, indien mogelijk, voor een aangepaste of geavanceerde installatiemodus kiest. Lees alle algemene voorwaarden en het privacy beleid als u hier tijd voor heeft, of kijk tenminste de tekst door. Als het u opvalt dat er tegelijkertijd extra software geïnstalleerd wordt waar u zich niet bewust van bent, sta dit dan niet toe, omdat dit mogelijk ook malware of een ander virus kan zijn. Deze tips zouden genoeg moeten zijn om uw PC ervoor te beschermen dat u iets ongewensts installeert. Voor het geval dat het te laat is en uw computer is reeds geïnfecteerd, zou u deze moeten scannen met een betrouwbaar anti-malwareprogramma, zoals Spyhunter of malwarebytes. Deze zullen de bedreiging herkennen en automatisch verwijderen en uw computer in de toekomst voor soortgelijk malware beschermen. Als u er niet van houdt om hiervoor extra software te downloaden, kunt u ook onze verwijderingshandleiding voor BrowsePro gebruiken die hieronder gegeven wordt en dit handmatig doen.
BrowsePro

Zo komt u van BrowsePro af

Hoe BrowsePro te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals BrowsePro installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan BrowsePro en gerelateerde parasieten als SalesCoupon , DealsFactor , The Tidy Network Malware , ShoppingAdd-On .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder BrowsePro van uw browsers

  Top BrowsePro verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan BrowsePro of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met BrowsePro, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan BrowsePro en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BrowsePro, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top BrowsePro verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan BrowsePro. Klik op het icoon met de prullenbak naast BrowsePro of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan BrowsePro, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Automatische tools BrowsePro verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected BrowsePro files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Over de auteur

 
september 24, 2014 06:46, september 24, 2014 06:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *