Browser Gloss Ads - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Browser Gloss is een adware-applicatie die wordt gepromoot samen met verscheidene gratis applicaties die u kan downloaden van het internet. Het doel van het programma is het adverteren van commerciële websites en het creëren van webverkeer daarvoor. Het probeert computergebruikers te overtuigen dat het hun browserervaring kan verbeteren en efficiënter maken. Maar dit is niet de waarheid en veel gebruikers klagen over de activiteiten van Browser Gloss.

browser-gloss-ads

Het programma geeft heel wat advertenties weer wanneer u door het internet browset, vooral wanneer u shopping-gerelateerde pagina’s bezoekt. Als u erop klikt, zal u meteen worden omgeleid naar gesponsorde pagina’s. Het kan ook proberen om andere gratis software te installeren op uw computer, zoals adware, browserextensies, browser plug-ins en dergelijke. Zoals u kan begrijpen, verwijdert u Browser Gloss best zo snel mogelijk na z’n detectie. De makkelijkste manier om dat te doen is het uitvoeren van een volledige systeemscan met behulp van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel als Spyhunter, StopZilla of Malwarebytes. U kan ook proberen om deze adware manueel te elimineren, volg de handleiding onder dit artikel om te weten te komen hoe u dit doet.

Over Browser Gloss

Eens Browser Gloss geïnfiltreerd is in uw systeem, zal u advertenties verkrijgen elke keer u door het internet browset. U kan alles van pop-ups met coupons of speciale deals tot in-tekst advertenties en directe advertenties van verscheidene producten ontvangen. Niet enkel onderbreken deze advertenties uw browseractiviteiten, maar u zal ook worden omgeleid naar onbekende en soms schadelijke websites als u erop klikt. Op deze manier kan u malware of andere kwaadaardige applicaties geïnstalleerd krijgen op uw computer. Een ander doel van Browser Gloss is het monitoren van het browsergedrag van gebruikers en het helpen van derden om hun producten te adverteren en hun websites te promoten. Het houdt uw browsergeschiedenis bij en gebruikt deze informatie voor marketing gerelateerde doeleinden van z’n partners. Hier is wat u kan vinden over het verzamelen en opslaan van deze gegevens in het privacybeleid van Browser Gloss:

Types van Gegevens Tracking en Collectie Technologieën. We kunnen browser cookies, web en DOM opslaggegevens, Adobe Flash cookies, pixels, beacons, JavaScript en andere tracking- en dataverzamelingstechnieken gebruiken, die een anonieme unieke identificatie bevatten die u wordt toegekend. Deze technologieën kunnen worden gebruikt voor het verzamelen en opslaan van informatie over uw gebruik van de Software tijdens het browsen door websites, zoals bekeken webpagina’s, kenmerken en inhoud die u hebt geraadpleegd, advertenties die u hebt gezien, zoekopdrachten die u hebt uitgevoerd, referentie URL-informatie, links waarop u hebt geklikt en specifieke producten, diensten of inhoud die u hebt gekocht, bekeken of gebruikt.

Merk op dat het bijhouden van uw browsergewoonten problemen kan veroorzaken rond uw beveiliging. Daarom ontdoet u zich best zo snel mogelijk van Browser Gloss.

Distributiemethoden van Browser Gloss

Browser Gloss infiltreert computers, gebundeld met andere software die u kan downloaden van het internet. Het komt samen met verscheidene gratis software en shareware-applicaties, zoals muziek- of videospelers, PDF-makers en meer. Om Browser Gloss te vermijden, moet u kiezen voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en elke installatiestap zorgvuldig volgen wanneer u nieuwe software verkrijgt. Ga niet akkoord met het downloaden van additionele programma’s die u niet bekend zijn. Meestal zal u een aantal vakjes moeten deselecteren om de installatie van Browser Gloss en gelijkaardige applicaties te weigeren.

Verwijder Browser Gloss zo snel mogelijk van uw computer nadat u het hebt ontdekt in uw systeem. Voor een automatische verwijdering, gebruikt u een betrouwbaar anti-spyware programma. Zorg ervoor dat u het updatet naar z’n laatste versie om een efficiënte scan te krijgen. Dit is de makkelijkste manier om het probleem op te lossen. Om Browser Gloss manueel te verwijderen, verwijdert u alles gerelateerd aan deze adware van het Configuratiescherm en herstelt u de instellingen van de browsers die werden geïnfecteerd. Volg de handleiding hieronder voor stap-voor-stap instructies.Automatische tools Browser Gloss Ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Browser Gloss Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hoe Browser Gloss advertenties te verwijderen

Hoe Browser Gloss Ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Browser Gloss Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Browser Gloss Ads en gerelateerde parasieten als Ads by Browser Secure , Ads by Hybrid Browser , Ads by Browser App , Browser Shop .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Browser Gloss Ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Browser Gloss Ads en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser Gloss Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Browser Gloss Ads verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Browser Gloss Ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast Browser Gloss Ads of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser Gloss Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Browser Gloss Ads verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Browser Gloss Ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Browser Gloss Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Browser Gloss Ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Browser Gloss Ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Browser Gloss Ads verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Browser Gloss Ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Browser Gloss Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Browser Gloss Ads schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
oktober 29, 2015 09:54, oktober 29, 2015 09:54
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *