Browser Good - Hoe Te Verwijderen?

 

Browser good is weer maar eens andere kwaadaardige toepassing die gekend is als een adware. Je mag het niet op je pc laten staan omdat als je dit toch doet je te maken zal krijgen met wat ongewenste cyber beveiliging gevolgen.

Het is niet zo moeilijk om te weten te komen of je systeem geïnfecteerd werd met Browser good, alles wat je moet doen is het scannen met een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. Eén van deze hulpmiddelen zal automatisch de infectie detecteren en voor goed van je computer verwijderen. Als je dit verkiest kan je ook een andere anti-malware gebruiken.

Als je de voorkeur geeft aan het manuele verwijderingsproces, kan je deze methode gebruiken: scan je computer met een anti-malware toepassing, vind de locatie van de malware en verwijder het dan manueel. Als je niet over de kennis beschikt om deze taak uit te voeren, scroll dan naar het einde van deze tekst en bekijk onze stap-voor-stap manuele Browser good verwijdering handleiding. Volg alle stappen nauwgezet en je zal in staat zijn om zelf Browser good te verwijderen.

Als je meer wilt weten over de specifieke eigenschappen van Browser good, moet je dit artikel verder lezen.

Over de Browser good adware

Browser good wordt beschreven als een nuttige toepassing die gebruikers helpt om tijd en geld te besparen bij het online winkelen door ze te voorzien van allerlei coupons, deals en commerciële aanbiedingen, en dit allemaal gratis! Klinkt goed, helaas is de werkelijkheid niet zo goed als de beschrijving. Al deze coupons en deals die getoond worden door Browser good komen onder de vorm van vervelende web advertenties. Deze kunnen in allerlei vormen getoond worden, zoals pop-up, pop-under, contextueel, banner of in-tekst advertenties. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ook nog eens kwaadaardig, daarom mag je Browser good niet op je computer laten staan.

Deze advertenties verschijnen meestal op e-commerce websites en bieden je aan om specifieke goederen te kopen tegen een betere prijs. De adware kan ook werken als een hulpmiddel om prijzen te vergelijken. Hoewel deze aanbiedingen er echt aanlokkelijk uitzien, mag je ze niet vertrouwen – meestal zijn ze nep en is het gewoon een truc om je aandacht te krijgen en je erop te laten. We raden je niet aan om dit te doen, omdat anders je onmiddellijk omgeleid zal worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je zuur verdiende centjes verliezen.

Browser Good

Browser good werkt net als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan de populairste web browsers, inclusief Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden. Het kan omschreven worden als een adverteer netwerk voor cyber criminelen. Aangezien ze verbannen zijn van legitieme adverteer netwerken, gebruiken ze een adware zoals deze om verkeer naar hun sites te leiden. Dit betekent dat als je Browser good op je pc laat staan, cyber criminelen je direct op je browser kunnen bereiken en dit op een dagelijkse basis wat echt gevaarlijk is.

Een andere ongewenste eigenschap van Browser good is het verzamelen van data. Van zodra het geïnstalleerd is zal het je persoonlijke informatie, zoals je surf geschiedenis, meest bezochte sites, zoekopdrachten of zelfs je IP adres en e-mailadressen. Derden kunnen dan de advertenties aanpassen aan de hand van de verzamelde data en ze er dus meer relevant en aanlokkelijk laten uitzien voor jou, op deze manier stijgt de kans dat je er op zal. En dat is nu net de bedoeling van Browser good omdat zijn ontwerpers betaald worden voor elke klik die jij doet. Ze genereren webverkeer en verzamelen verkoop hints.

De distributiemethodes van Browser good

Browser good gebruikt een distributiemethode die men bundelen noemt – het komt samen met andere toepassingen die je gratis kan downloaden van op het internet. Als je dus een gratis item download en installeert, bestaat de kans dat je ook Browser good installeert zonder dat je er een waarschuwing over ontvangt.

Om te vermijden dat dit gebeurt moet je het installatieproces nauwlettend. Sla geen stappen over en kies steeds, indien mogelijk, voor de geavanceerde of aangepaste installatie optie. Het is ook verstandig om steeds alle voorwaarden te lezen. Als het te laat is en je computer is reeds geïnfecteerd wacht dan niet langer en verwijder deze dreiging aan de hand van onderstaande handleiding.Automatische tools Browser good verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Browser Good files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Browser Good

Hoe Browser good te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Browser good installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Browser good en gerelateerde parasieten als Browser Information , Ads by Hybrid Browser , Ads by Super Browser , Browser Gloss Ads .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Browser good van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Browser good en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser good, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Browser good verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Browser good. Klik op het icoon met de prullenbak naast Browser good of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Browser good, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Browser good verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Browser good of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Browser good, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Browser good verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Browser good van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Browser good verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Browser good. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Browser good, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Browser good schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
november 22, 2015 10:18, november 22, 2015 10:18
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *