ChatClap - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

ChatClap is geen typische chat toepassing. Het staat geregistreerd als een adware, dus van zodra het je pc infiltreert zal het je browsers overspoelen met allerlei advertenties in verschillende vormen. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig, het is dus beter dat je het verwijdert.

Het is niet zo moeilijk om te zien of je pc geïnfecteerd werd met ChatClap of niet, omdat meestal advertenties getoond door ChatClap het label “advertenties door ChatClap” of “Je aangeboden door ChatClap” dragen. Als je deze dus opgemerkt hebt op één van je browsers, kan je er zeker van zijn dat de pc geïnfecteerd is en moet je dit oplossen.

Om ChatClap snel en moeiteloos te verwijderen raden we je aan dit automatisch te doen. Download gewoon een betrouwbare anti-malware, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en voer dan een scan uit van alle bestanden die op je harde schijf bewaard worden. Eén van deze programma’s zou in en mum van tijd het virus automatisch moeten detecteren en verwijderen. Het zal ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige infecties, het loont dus de moeite om het te laten staan.

Als je echter voor de één of andere reden geen bijkomende software wilt downloaden, kan je ChatClap ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn, dus hebben we een stap-voor-stap manuele ChatClap verwijderingshandleiding opgesteld om je te helpen – scroll naar beneden tot onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel ChatClap te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van ChatClap moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze te beantwoorden.

Over de ChatClap adware

Het werkt als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan bijna alle meest voorkomende browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Van zodra het op je pc zit zal ChatClap al deze browsers overspoelen met verschillende advertenties in allerlei vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster geopend worden met daarop een advertentie.

We raden af om te klikken op een advertenties die getoond wordt door ChatClap omdat als je dit doet je onmiddellijk omgeleid wordt naar andere sites die eigendom zijn van verschillende cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

ChatClap is als een adverteer platform voor cyber criminelen. Aangezien ze verbannen weden van alle legitieme adverteer netwerken zoals Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals dit om hun sites te promoten en er wat verkeer naar toe te leiden. Dit gezegd zijnde, als je ChatClap op je pc laat staan, kunnen allerlei hackers en scammers je rechtstreeks op je browser bereiken en dit op een dagelijkse basis en dat is zeer gevaarlijk.

De distributiemethodes van de ChatClap adware

ChatClap kan je systeem infiltreren als je de één of andere freeware download en installeert omdat het er samen in een bundel met mee komt. Bijvoorbeeld, als je de één of andere PDF generator of media speler download en installeert van op een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat ook ChatClap gedownload en geïnstalleerd wordt zonder dat je dit beseft. Daarom moet je steeds het installatieproces van de freeware aandachtig volgen en je computer ten alle tijden beschermen met een betrouwbare anti-malware software.Automatische tools ChatClap verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ChatClap files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van ChatClap Advertenties

Hoe ChatClap te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ChatClap installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ChatClap en gerelateerde parasieten als Free Download Finder , Royal Raid , WebVeil , PreisPilot .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ChatClap van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ChatClap en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ChatClap, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ChatClap verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ChatClap. Klik op het icoon met de prullenbak naast ChatClap of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ChatClap, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ChatClap verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ChatClap of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ChatClap, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ChatClap verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou ChatClap van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top ChatClap verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ChatClap. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ChatClap, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding ChatClap

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
februari 8, 2016 12:16, februari 8, 2016 12:16
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *