CoronaBorealis - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

CoronaBorealis is een toepassing die je niet mag vertrouwen. Recent onderzoek heeft onthuld dat het zou moeten worden geregistreerd als een adware, als je computer dus werd geïnfecteerd met CoronaBorealis zal je verschillende advertenties te zien krijgen op al je browsers.

Het is niet zo moeilijk om te zien of je pc geïnfecteerd werd met deze malware of niet omdat meestal de advertenties die getoond worden door CoronaBorealis het label “Ads by CoronaBorealis” of “Brought to you by CoronaBorealis” dragen. Als je deze dus te zien kreeg op één van je browsers, kan je er zeker van zijn dat je pc geïnfecteerd is en moet je dit oplossen.

Om snel en moeiteloos van deze malware verlost te worden, moet je een betrouwbare anti-malware toepassing downloaden, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en je computer er mee scannen. Eén van deze toepassingen zou de dreiging onmiddellijk moeten detecteren en verwijderen. Het zal je pc ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige dreigingen, het loont dus de moeite om het te laten staan.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt installeren, kan je CoronaBorealis ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn en daarom hebben we een stap-voor-stam manuele verwijderingshandleiding gemaakt voor CoronaBorealis om je te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel deze infectie te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van CoronaBorealis moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de CoronaBorealis adware

Het werkt als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan de meest voorkomende browsers, inclusief Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en zelfs Safari. Dit betekent dat CoronaBorealis ook Apple gebruikers kan infecteren.

Als je computer geïnfecteerd is met CoronaBorealis zal je advertenties te zien krijgen op je browsers. Deze advertenties kunnen in allerlei vormen getoond worden, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster geopend worden met daarop een advertentie.

We raden je niet aan om op zo’n advertentie te klikken want als je dit toch doet zal je onmiddellijk omgeleid worden naar een andere site die eigendom kan zijn van allerlei cyber criminelen zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

Een andere ongewenste eigenschap van CoronaBorealis is het verzamelen van data. Het zal je persoonlijke data zoals surf geschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte sites en zelfs je IP-adres verzamelen. Ze pas dan de advertenties aan, aan de hand van de verzamelde data en maken ze dus nog aanlokkelijker zodat de kans dat je er op klikt toeneemt. En dit is nu net het voornaamste doel van CoronaBorealis omdat zij betaald worden per klik die jij doet.

De distributiemethodes van de CoronaBorealis adware

Deze malware kan je computer binnenglippen als je de één of andere freeware download en installeert. Bijvoorbeeld, als je de één of andere PDF generator of media speler download en installeert van op een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat ook CoronaBorealis gedownload en geïnstalleerd zal worden zonder dat je het beseft. Om te vermijden dat dit gebeurt, moet je steeds de nodige aandacht schenken aan het installatieproces van freeware en je computer steeds beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing.Automatische tools CoronaBorealis verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected CoronaBorealis files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van CoronaBorealis Ads

Hoe CoronaBorealis te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals CoronaBorealis installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan CoronaBorealis en gerelateerde parasieten als BabyBrowse .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder CoronaBorealis van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan CoronaBorealis en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan CoronaBorealis, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top CoronaBorealis verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan CoronaBorealis. Klik op het icoon met de prullenbak naast CoronaBorealis of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan CoronaBorealis, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top CoronaBorealis verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan CoronaBorealis of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met CoronaBorealis, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe CoronaBorealis verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou CoronaBorealis van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top CoronaBorealis verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij CoronaBorealis. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met CoronaBorealis, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding CoronaBorealis

 
Processen:

       
 

Over de auteur

 
maart 6, 2016 21:17, maart 6, 2016 21:17
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *