DailyLocalGuide - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

DailyLocalGuide zou moeten werken als een handig webbrowserhulpmiddel dat wordt ondersteund door de Ask! zoekmachine. Het doel van deze applicatie is gebruikers voorzien van een nieuwe en betere zoekervaring en het vervangen van de meest gebruikte zoekmachines wereldwijd zoals Google, Yahoo en Bing. Maar dit alles klinkt te goed om waar te zijn.

DailyLocalGuide wordt vaak geclassificeerd als een PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma), kwaadaardige werkbalk, adware of zelfs browserkaper. Al deze namen zijn gedeeltelijk correct maar we houden het op de definitie van adware. We doen dit omdat het uw webbrowsers overspoelt met vervelende advertenties wanneer DailyLocalGuide geïnstalleerd is, en het zal u ook omleiden naar kwaadaardige websites.

Deze adware werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome of Internet Explorer, het is dan ook niet moeilijk te verwijderen. Er zijn twee veelgebruikte methoden om dit te doen – manueel en automatisch. Als u tijd wil besparen en minder werk eraan wil besteden, raden we u de automatische methode aan. Download een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals SpyHunter of Malwarebytes en scan uw computer ermee. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en elimineren in enkele seconden. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is handig om zo’n programma geïnstalleerd te houden. Ook kan u een ander anti-malware programma gebruiken indien gewenst.

Maar als u om een bepaalde reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich manueel ontdoen van DailyLocalGuide. Om u hierbij te helpen, hebben we een handleiding ontwikkeld voor het stap-voor-stap manueel verwijderen van DailyLocalGuide. U vindt het aan het eind van dit artikel. Als u alle stappen zorgvuldig volgt, zal u in staat zijn om de infectie zelf te verwijderen.

Indien u vragen heeft over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van DailyLocalGuide, dan kan u gerust verder lezen.

Over de DailyLocalGuide adware

Meteen na z’n installatie, zal DailyLocalGuide verschijnen als een werkbalk in al uw webbrowsers. Daarenboven zal uw startpagina en standaard zoekmachine aangepast worden. U zal dit meteen opmerken en hierdoor kan u te weten komen dat uw computer is geïnfecteerd door DailyLocalGuide.

Het zal verscheidene advertenties weergeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners in uw browsers. Ook kan een nieuw tabblad of scherm met een advertentie worden geopend in uw webbrowser. De pop-ups verschijnen op willekeurige momenten. Dus dat is zeer vervelend.

dailylocalguide.com

De advertenties kunnen dan wel zeer aantrekkelijk lijken, maar we raden u niet aan om erop te klikken. Als u dat toch doet, zal u worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en uw geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Een ander ongewenst kenmerk van DailyLocalGuide is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het veel informatie verzamelen over uw browsergewoonten zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, IP- en e-mailadres. Deze data wordt gebruikt voor marketing doeleinden. Dit wil zeggen dat derden hun advertenties zullen aanpassen aan de hand van de verzamelde informatie om ze zo relevanter en interessanter te maken voor gebruikers, gebaseerd op browsergewoonten. Hierdoor stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken, en dat is het hoofddoel van DailyLocalGuide. Z’n makers worden namelijk betaald voor elke klik.

Distributiemethoden van DailyLocalGuide

DailyLocalGuide reist op dezelfde manier als vele andere adware – in bundels met andere gratis applicaties. Dus wanneer u een bepaald gratis programma downloadt en installeert, bestaat de kans dat DailyLocalGuide mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, moet u meer aandacht besteden aan de installatie van nieuwe software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Haast u niet want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype, en u wil dat niet missen. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht u best niet langer en elimineert u DailyLocalGuide meteen.Automatische tools DailyLocalGuide verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected DailyLocalGuide files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van DailyLocalGuide advertenties

Hoe DailyLocalGuide te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals DailyLocalGuide installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan DailyLocalGuide en gerelateerde parasieten als Solution Real , Super Radio , Krab Web , VideoStripe .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder DailyLocalGuide van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan DailyLocalGuide en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DailyLocalGuide, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DailyLocalGuide verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan DailyLocalGuide. Klik op het icoon met de prullenbak naast DailyLocalGuide of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DailyLocalGuide, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DailyLocalGuide verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan DailyLocalGuide of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DailyLocalGuide, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe DailyLocalGuide verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou DailyLocalGuide van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top DailyLocalGuide verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij DailyLocalGuide. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DailyLocalGuide, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

DailyLocalGuide schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
april 3, 2015 07:48, april 3, 2015 07:48
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *