DatingDone - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Wil je de liefde van je leven online vinden? Wel dan zal DatingDone je hierbij niet helpen. Hoewel het omschreven wordt als een gratis hulpmiddel voor mensen om online een partner te vinden, is deze omschrijving volledig foutief en mag je hem niet betrouwen.

Deze toepassing staat geregistreerd als een adware, als je computer er dus mee geïnfecteerd werd zal je verschillende advertenties te zien krijgen op je browsers. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend maar ook gevaarlijk, daarom moet je het onmiddellijk verwijderen.

De makkelijkste manier om infecties zoals DatingDone te verwijderen is het downloaden van een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en er je systeem mee te scannen. Eén van deze anti-malware apps zou het virus in een mum van tijd moeten detecteren en verwijderen. Als je computer geïnfecteerd werd met andere virussen, zal het deze ook detecteren en verwijderen.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je DatingDone ook manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn, daarom hebben we een stap-voor-stap manuele verwijderingshandleiding voor DatingDone opgesteld om je te helpen – scroll naar beneden tot helemaal onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf manueel DatingDone te verwijderen.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en wij zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van DatingDone moet je dit artikel verder lezen.

Over de DatingDone adware

Zodra het op je systeem zit, zal DatingDone je browsers overspoelen met allerlei advertenties in verschillende vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster geopend worden met daarop een advertentie.

Meestal verschijnen advertenties die getoond worden door DatingDone op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je aanbieden om bepaalde goederen te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze advertenties nep, ze proberen gewoon je aandacht te trekken om je er op te laten klikken. Dat raden we je echter af om te doen.

Als je geklikt hebt op een advertentie die getoond wordt door DatingDone zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je zuur verdiende centjes verliezen.

DatingDone werk als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan bijna alle meest gebruikte browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

De distributiemethodes van de DatingDone adware

DatingDone wordt verdeeld op dezelfde manier als andere adware – gebundeld met allerlei freeware die je kan downloaden van op het internet. D.w.z. als je de één of andere gratis download manager of PDF generator download en installeert, kan malware zoals DatingDone eveneens gedownload en geïnstalleerd worden zonder dat je dit zelfs maar beseft. Daarom moet je steeds het installatieproces van freeware aandachtig volgen en je computer ten alle tijden beschermen met een betrouwbare anti-malware software.Automatische tools DatingDone verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected DatingDone files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van DatingDone Advertenties

Hoe DatingDone te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals DatingDone installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan DatingDone en gerelateerde parasieten als Royal Raid , PreisPilot , ChatClap , WebVeil .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder DatingDone van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan DatingDone en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DatingDone, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DatingDone verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan DatingDone. Klik op het icoon met de prullenbak naast DatingDone of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DatingDone, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DatingDone verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan DatingDone of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DatingDone, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe DatingDone verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou DatingDone van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top DatingDone verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij DatingDone. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DatingDone, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding DatingDone

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
februari 9, 2016 12:12, februari 9, 2016 12:12
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *