DigiHelp - Hoe Te Verwijderen?

 

DigiHelp is alweer een andere kwaadaardige applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Het wordt gelijst als adware en eens het is geïnstalleerd, zal het vele advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Het is niet moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door DigiHelp. Want advertenties die worden weergegeven door deze kwaadaardige software, worden gelabeld met de slogan “Ads by DigiHelp” of “Brought to you by DigiHelp”. Als u dit hebt opgemerkt, wacht dan niet langer om de nodige acties te ondernemen en zich te ontdoen van deze malware.

Indien u geen eerdere ervaring heeft met het verwijderen van computervirussen, roept u best de hulp in van een betrouwbare anti-malware, zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. Download en installeer het en voer een scan uit over de bestanden op uw computer. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en voorgoed verwijderen. Ook wordt uw computer in de toekomst erdoor beschermd tegen gelijkaardige infecties. Als u denkt dat u dit zelf kan doen, dan is het mogelijk om DigiHelp manueel te elimineren. Scrol naar beneden want onder dit artikel vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het manueel verwijderen van DigiHelp. Het zal u assisteren doorheen het ingewikkelde proces van de eliminatie.

Als u vragen hebt die niet werden beantwoord in dit artikel, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van DigiHelp, lees dit artikel dan gerust verder.

Over DigiHelp

DigiHelp werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers zoals Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het zal verscheidene advertenties weergeven zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties of banners. Een nieuw tabblad of venster kan ook worden geopend. Deze advertenties duiken op willekeurige momenten op, en dat is zeer vervelend. Niet alleen zijn de advertenties storend, maar ze zijn ook kwaadaardig. Als u erop klikt, zal u meteen worden doorgestuurd naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer wordt geïnfecteerd. Of als u er iets probeert aan te kopen, kan u opgelicht worden en geld verliezen.

DigiHelp is gevaarlijk want het wordt gesponsord door cybercriminelen. Aangezien ze worden geband van legitieme advertentienetwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer te creëren naar hun websites. Dat gezegd hebbende, als u DigiHelp geïnstalleerd hebt staan op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks bereiken in uw browser. Daarom is het een goed idee om nooit op de advertenties van DigiHelp te klikken en u er zich zo snel mogelijk van te ontdoen.

Een ander ongewenst attribuut van DigiHelp is gegevensverzameling. Om z’n advertenties te verbeteren, zal het persoonlijke informatie verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of IP- en e-mailadressen. Later zal het de advertenties aanpassen op basis van de ingewonnen informatie. Hierdoor lijken ze relevant en interessant voor de gebruiker gebaseerd op browsergewoontes. Zo stijgt ook de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is het hoofddoel van DigiHelp, want z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Distributiemethoden van DigiHelp

DigiHelp wordt vooral gebundeld met andere gratis software. Dus wanneer u bijvoorbeeld een gratis hulpmiddel downloadt van een onbetrouwbare website en het installeert op uw computer, dan bestaat de kans dat DigiHelp mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om vooral bekende en betrouwbare websites te gebruiken. Maar als u geen andere keus heeft, wees dan zeer aandachtig tijdens de installatie van gratis programma’s. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en sla geen stappen over. Hierdoor zal u alle informatie te zien krijgen. Ook is het wijs om alle algemene voorwaarden door te lezen. Haast u niet, want de belangrijkste informatie wordt vaak weergegeven in een zeer klein lettertype. Als u ziet dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u ervan op de hoogte bent, sta het dan niet toe. Het is mogelijks DigiHelp of een ander ongewenst programma.Automatische tools DigiHelp verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected DigiHelp files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van DigiHelp advertenties

Hoe DigiHelp te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals DigiHelp installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan DigiHelp en gerelateerde parasieten als Movie Wizard , Coupextensionz , Systweak Support Dock , BlocckkTheAds .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder DigiHelp van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan DigiHelp en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DigiHelp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DigiHelp verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan DigiHelp. Klik op het icoon met de prullenbak naast DigiHelp of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DigiHelp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DigiHelp verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan DigiHelp of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DigiHelp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe DigiHelp verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou DigiHelp van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top DigiHelp verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij DigiHelp. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DigiHelp, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 18, 2015 07:53, januari 18, 2015 07:53
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *