DNS Block - Hoe Te Verwijderen?

 

Advertenties van DNS Block kunnen u lastigvallen als uw computer is geïnfecteerd door deze malware. Er is een andere adware met een gelijkaardige naam – DNS Unblocked. Maar ze zijn niet hetzelfde. De applicatie is op zichzelf niet heel gevaarlijk zolang u niet op de advertenties klikt, maar dit kan gemakkelijk per ongeluk gebeuren doordat ze het hele scherm innemen. Daarom moet u deze malware best zo snel mogelijk elimineren.

Er zijn twee effectieve methoden om zich te ontdoen van malware als DNS Block – u kan dit manueel of automatisch doen, dus u kan kiezen welke verwijdermethode u wil gebruiken. Aangezien het gemakkelijker is en minder tijd in beslag neemt om het automatisch te doen, raden we u aan om deze verwijdermethode te gebruiken.

Het enige wat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een volledige scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Eén van deze applicaties zal het virus meteen detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan andere anti-malware gebruiken naar uw keuze indien gewenst.

Indien u verkiest om deze verwijdering handmatig uit te voeren, vindt u een stap-voor-stap handleiding onder dit artikel voor het manueel elimineren van DNS Block. Probeer om alle stappen correct uit te voeren, en u zal in staat zijn om DNS Block zelf te verwijderen.

Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van DNS Block, kan u verder lezen in dit artikel. Als u problemen hebt ondervonden tijdens de verwijdering, kan u gerust om onze hulp vragen in de reageersectie onderaan.

Over de DNS Block adware

Zoals de meeste andere adware, werkt DNS Block als een browser add-on. Het kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Eens geïnstalleerd, zal DNS Block uw webbrowsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend in uw webbrowser.

We raden u niet aan om te klikken op advertenties weergegeven door DNS Block want als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de DNS Block adware

U kan door deze malware geïnfecteerd geraken door het simpelweg downloaden en installeren van bepaalde gratis software van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat DNS Block mee gedownload en geïnstalleerd zal worden zonder u daarover te waarschuwen. Daarom moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor de ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en de nodige aanpassingen te maken. Haast u niet want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder uw medeweten, dan staat u best niet toe dat deze installatie wordt voltooid. Het is mogelijks DNS Block of andere malware die u niet geïnstalleerd wil hebben op uw computer.Automatische tools DNS Block verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals DNS Block en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van DNS Block Advertenties

Hoe DNS Block te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals DNS Block installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan DNS Block en gerelateerde parasieten als PriceMinus , ArcadeCake , Filter Results , Picexa ads .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder DNS Block van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan DNS Block en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DNS Block, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DNS Block verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan DNS Block. Klik op het icoon met de prullenbak naast DNS Block of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan DNS Block, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top DNS Block verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan DNS Block of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DNS Block, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe DNS Block verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou DNS Block van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top DNS Block verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij DNS Block. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met DNS Block, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding DNS Block

 
Processen:
       
 
 
oktober 1, 2015 09:33, oktober 1, 2015 09:33
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *