DownSave - Hoe Te Verwijderen?

 

DownSave is een adware die kan worden geïnstalleerd op computers zonder dat gebruikers daarvan op de hoogte zijn. Wanneer u opmerkt dat uw pc geïnfecteerd is door DownSave, wacht u best niet langer maar verwijdert u het meteen. Geloof de beloften van de makers niet. Ze zeggen dat het programma uw browserervaring zal verbeteren door u te helpen om tijd en geld te besparen. Maar in de werkelijkheid zal DownSave u geen geld besparen maar enkel vele vervelende advertenties weergeven. Zo maken ze winst – ze genereren webverkeer naar de websites van derden om zo geld te krijgen voor het aanzetten van gebruikers tot kopen. Het is een browserextensie die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het wordt gecategoriseerd als PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) en u houdt het best niet op uw computer. Niet enkel toont DownSave advertenties, het verzamelt ook persoonlijke informatie zoals uw browsergeschiedenis of zoekopdrachten en past z’n advertenties aan op basis van uw browsergewoonten. Er is zo een grotere kans dat u op één van de promoties zal klikken.

DownSave wordt meestal gebundeld met andere gratis software. U weest dus best zeer voorzichtig wanneer u iets gratis downloadt van het internet. Als u software verkrijgt van een verdacht uitziende website, voer het installatieproces dan aandachtig uit. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Lees ook alle algemene voorwaarden om te voorkomen dat u deze of gelijkaardige adware op uw computer krijgt. Als het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, dan is het een goed idee om uw systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of malwarebytes. Het zal bedreigingen meteen detecteren en automatisch verwijderen. Indien u zich manueel wil ontdoen van DownSave, dan kan u onze verwijderhandleiding volgen onderaan. Merk op dat het steeds aangeraden is om achteraf een volledige systeemscan uit te voeren met behulp van een anti-malware hulpmiddel.

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van DownSave te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op Windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor DownSave en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van DownSave in Internet Explorer

 1. Klik op het moersleutel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan DownSave en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van DownSave in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan DownSave en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van DownSave in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijkje in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan DownSave. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.
 4. Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools DownSave verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected DownSave files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
januari 23, 2015 08:25, januari 23, 2015 08:25
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *