Driver Support - Hoe Te Verwijderen?

 

Driver Support is een controversieel programma. Er zijn bewijzen dat het gebundeld kan worden met andere applicaties en geïnstalleerd kan worden op uw computer zonder dat u daarover op de hoogte bent. Maar u kan het ook zelf downloaden.

Driver Support onderzoekt het systeem naar missende of verlopen ‘drivers’ en updatet ze. Dit is een handige functie als u denkt dat u bepaalde drivers mist of als ze mogelijks niet volledig werken. Het programma biedt informatie over welke drivers missend zijn en de betaalde versie zal ze allemaal downloaden en installeren. We hebben geen probleem met deze functie.

Maar het heeft additionele functies, zoals computeroptimalisatie. Terwijl automatische driver-updates een handig hulpmiddel kunnen zijn, zijn de additionele diensten van deze applicatie zeer bedenkelijk.

U zal steeds aangeboden worden om uw ‘PC-performance te optimaliseren’ – verscheidene pop-ups zullen opduiken op uw scherm. Deze optimalisatie is betaald en het is niet duidelijk welke verbeteringen u zal ontvangen. Als u op de “fix&optimize” knop klikt, zal u meteen worden omgeleid naar de betaalpagina zonder verdere uitleg over hetgene waarvoor u gaat betalen. U kan dus niet evalueren vooraleer het te kopen als u echt deze dienst nodig hebt of het probleem zelf moet oplossen. Daarom raden we u niet aan om dit programma te gebruiken voor optimalisatie.

We categoriseren Driver Support als PUP (‘Potentially Unwanted Program’ of potentieel ongewenst programma) voor de volgende redenen.

● Ten eerste, wordt het gedistribueerd met bedenkelijke software-bundels die niet altijd duidelijk verklaren wat op uw computer zal worden geïnstalleerd. Daarom wordt Driver Support een virus of malware genoemd, zelfs wanneer het eigenlijk een legitieme distributiemethode is.

● Ten tweede, beweren sommige mensen dat de verwijderapplicatie niet werkt en de applicatie dus niet zomaar kan worden verwijderd. Wij raden u aan om daarvoor RevoUninstaller (gratis) te gebruiken.

● Ten derde, geeft Driver Support u geen informatie over optimalisaties die moeten worden uitgevoerd maar toont het wel enorm veel pop-ups die u proberen te overtuigen om de software te kopen.

● Ten vierde, werd Driver Support gedetecteerd door sommige antivirus programma’s (waaronder Dr. Web) als een PUP-malware in het verleden. Momenteel is het uit hun detectielijst verwijderd.

Indien u zich de installatie van Driver Support op uw computer niet kan herinneren, moet u niet betalen voor het gebruik ervan. Maar als u het zelf hebt gedownload en geïnstalleerd, kan u gerust alle kenmerken van deze applicatie gebruiken als u ze handig vindt.

 

Driver Support schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 29, 2015 08:37, september 18, 2015 08:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *