ExtraProvider - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

ExtraProvider is zeer gelijkaardig aan andere adware – het doet zich voor als een legitieme applicatie die uw ervaring met internet browsen kan verbeteren, maar dat is niet de waarheid. Zelfs het tegengestelde: de applicatie is kwaadaardig en ongewenst, daarom houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer. Als u niet zeker weet of uw pc is geïnfecteerd door deze malware, is het niet moeilijk om dat te onderzoeken. Alle advertenties van ExtraProvider zijn gelabeld met de slogan “Ads by ExtraProvider” of “Brought to you by ExtraProvider”, daarom weet u zeker of uw computer is geïnfecteerd als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers. Als dat het geval is, moet u meteen de nodige acties ondernemen.

Het is niet moeilijk om ExtraProvider te elimineren van uw systeem – u kan dit manueel of automatisch uitvoeren. Indien u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van cyberinfecties, kan u assistentie krijgen van een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of StopZilla en uw computer ermee scannen. Het zal het virus automatisch detecteren en verwijderen in enkele seconden. Ook zal het uw toestel in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Daarom is het handig om het geïnstalleerd te houden.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil installeren, kan u zich manueel ontdoen van dit virus. Dit proces vergt specifieke kennis, daarom hebben we een handleiding ontwikkeld voor het stap-voor-stap manueel verwijderen van ExtraProvider. Volg alle stappen aandachtig (onder dit artikel) en u zal zich zelf kunnen ontdoen van deze kwaadaardige applicatie. Maar zelfs wanneer u ExtraProvider manueel verwijdert, raden we u aan om uw computer achteraf te scannen. Het is namelijk mogelijk dat het andere infecties heeft geïnfiltreerd in uw systeem, en ook die moeten worden verwijderd.

Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Als u meer te weten wil komen over specifieke kenmerken van ExtraProvider, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de ExtraProvider adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers kunnen worden geïnfecteerd. Eens binnen, zal het uw webbrowser overspoelen met advertenties in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst of contextuele advertenties. Ook kan een nieuw tabblad of venster worden geopend met een advertentie in uw browser.

Meestal verschijnen de advertenties van ExtraProvider op e-commerce websites als eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Ze kunnen aantrekkelijk lijken, maar laat u niet vangen want zulke aanbiedingen zijn meestal nep. Ze zijn enkel een truc om uw aandacht te winnen en u op zo’n advertentie te laten klikken. We raden u niet aan om erop te klikken.

Als u op een advertentie van ExtraProvider klikt, zal u meteen worden omgeleid naar een website die mogelijks wordt beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u worden opgelicht als u er iets probeert te kopen.

Deze applicatie kan worden beschreven als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien ze worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer naar hun websites te drijven. Dus als u ExtraProvider geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw webbrowser bereiken. Dat is zeer gevaarlijk.

Distributiemethoden van ExtraProvider

U kan geïnfecteerd geraken door dit virus, simpelweg door het downloaden en installeren van een bepaalde gratis applicatie via het internet. U kan bijvoorbeeld een PDF-makers of mediaspeler downloaden en installeren, en dan bestaat de kans dat ExtraProvider mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn tijdens de installatie van gratis software. Download ook niks van onbetrouwbare bronnen.

Sla nooit een stap over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u alle opties te zien krijgen en in staat zijn om aanpassingen te maken.. Het lezen van de algemene voorwaarden is ook een slim idee. Indien het te laat is en uw computer al is geïnfecteerd, wacht u best niet langer maar onderneemt u de nodige acties om zich zo snel mogelijk te ontdoen van deze malware.Automatische tools ExtraProvider verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ExtraProvider files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van ExtraProvider advertenties

Hoe ExtraProvider te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ExtraProvider installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ExtraProvider en gerelateerde parasieten als Dollar Keeper , Provider ads , Storm Alert , Cash Back .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ExtraProvider van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ExtraProvider en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ExtraProvider, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ExtraProvider verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan ExtraProvider. Klik op het icoon met de prullenbak naast ExtraProvider of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ExtraProvider, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top ExtraProvider verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ExtraProvider of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ExtraProvider, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe ExtraProvider verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou ExtraProvider van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top ExtraProvider verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij ExtraProvider. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ExtraProvider, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding ExtraProvider

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
april 2, 2015 08:02, april 2, 2015 08:02
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *