Websearch.fastosearch.info Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Websearch.fastosearch.info virus is een browser hijacker die via gratis downloads verspreid wordt. Het kan de browsers van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome overnemen. Eenmaal binnen stelt het Websearch.fastosearch.info als uw startpagina en search.smartaddressbar.com als uw standaard zoekmachine. Deze veranderingen worden gemaakt zonder dat de computergebruiker daar toestemming voor geeft en om die reden wordt dit geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma.

Het Websearch.fastosearch.info virus wil reclame maken voor gesponsorde links en geld verdienen via affiliate marketing. Het voegt vele commerciële websites toe aan uw zoekresultaten en vertoont ook willekeurige advertenties terwijl u aan het internetten bent. Daar bovenop, kan dit programma ook nog uw zoekopdrachten en browsegeschiedenis opslaan. Later kunnen deze gegevens dan doorgegeven worden aan derden en gebruikt worden om u gepersonaliseerde advertenties te laten zien gebaseerd uw interesses of andere computergebruikers betrekken bij campagnes met marketing doeleinden.

Het is niet veilig om het Websearch.fastosearch.info virus in uw browser te laten, omdat het niet alleen erg storend is, maar u ook kan doorverwijzen naar websites met kwade bedoelingen die uw systeem kunnen infecteren. Om uw PC voor aanvallen van soortgelijke “hijackers” te beschermen, let erop dat u altijd heel nauwkeurig weet wat u precies op uw computer installeert. Veel freeware programma’s proberen mogelijk ongewenste programma’s, zoals het Websearch.fastosearch.info virus, toe te voegen zonder hier duidelijk over te informeren. Volg altijd de installatiestappen van uw gratis downloads en stem er niet mee in dat uw startpagina of andere instellingen veranderd worden, als u niet zeker bent van de gevolgen hiervan. Klik ook nooit op verdachte advertenties, pop-ups of links, omdat sommige hiervan kunnen proberen adware, hijackers en andere, ongewenste programma’s te installeren.

Om het Websearch.fastosearch.info virus te verwijderen, ga naar het Configuratiescherm, Een programma verwijderen en maak de installatie van alles wat met dit domein te maken heeft van daaruit ongedaan. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te kunnen herkennen kunt u uw computer scannen met Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Daarna kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Zo verwijdert u het Websearch.fastosearch.info virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Websearch.fastosearch.info uit de lijst.

Zo verwijdert u het Websearch.fastosearch.info virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Websearch.fastosearch.info virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen;
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts en herstel deze;
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 5. Type “browser.startup.homepage” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt;
 7. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Websearch.fastosearch.info virus uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies ‘Lege pagina openen’ (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link);
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina van Websearch.fastosearch.info opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 1. Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
 2. Open het tabblad Snelkoppeling;
 3. Verwijder het onderdeel Websearch.fastosearch.info uit het doelveld.

Automatische tools Websearch.fastosearch.info virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Fastosearch Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Websearch.fastosearch.info virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
juni 25, 2014 09:59, juni 25, 2014 09:59
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *