FileOpener - Hoe Te Verwijderen?

 

FileOpener ziet eruit als een nuttig en gratis tool dat je zal helpen om makkelijker bestanden met verschillende formats te openen, dit is echter maar een misleidende eerste indruk. Het staat officieel geregistreerd als een adware omdat van zodra het geïnstalleerd is allerlei advertenties zal tonen op al je browsers. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend maar ook kwaadaardig, dus moet je FileOpener zo snel mogelijk verwijderen. Als je recent ontdekt hebt dat je computer geïnfecteerd werd met deze malware en je weet niet hoe er mee om te gaan, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je voorzien van gedetailleerde instructie voor het verwijderen van FileOpener, handmatig of automatisch – de keuze is aan jou.

Als je nog geen ervaring hebt met het verwijderen van virussen zoals FileOpener, kies je best voor de automatische methode. Deze is veel gemakkelijker en sneller. Download een berouwbare anti-mawlare, zoals SpyHunter of Malwarebytes en scan er je computer mee. Deze toepassingen zouden snel het virus moeten detecteren en verwijderen. Ze zullen ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige infecties, het loont dus de moeite ze te laten staan. Natuurlijk kan je ook een andere anti-malware software gebruiken als je dat wenst.

Als je het handmatig wilt verwijderen – scroll dan helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk onze stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding voor FileOpener. We hebben deze gemaakt om je te helpen bij het ingewikkelde virus verwijderingsproces. Probeer om alle stappen in de correcte volgorde te voltooien en je zal in staat zijn om zelf, handmatig FileOpener te verwijderen. Zelfs als je deze malware handmatig verwijdert, is het nog steeds aanbevolen om nadien je pc te scannen met een degelijke anti-malware toepassing omdat FileOpener andere virussen kan laten infiltreren die eveneens moeten worden verwijderd.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van FileOpener moet je dit artikel verder lezen.

Over de FileOpener adware

FileOpener wordt omschreven als een nuttig gratis tool dat je zal voorzien van de mogelijkheid om verschillende bestandstypes te openen. De functionaliteit van deze toepassing is echter zeer twijfelachtig en het heeft wat ernstige minpunten.

Ten eerste, van zodra het geïnstalleerd is zal FileOpener verschillende advertenties tonen op al je browsers. Deze advertenties kunnen in allerlei vormen getoond worden, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Aangezien FileOpener werkt als een browser add-on, kan het toegevoegd worden aan de meeste browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of Safari.

Hoewel de advertenties er zeer aanlokkelijk kunnen uitzien voor jou, mag je er nooit op klikken. Als je erop klikt zal je onmiddellijk worden omgeleid naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden of als je probeert om er iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Dit komt omdat FileOpener werkt als een adverteer platform voor cybercriminelen. Aangezien ze verbannen zijn van alle legitieme adverteer netwerken zoals Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun sites te promoten en er verkeer naar toe te leiden. Dit gezegd zijnde, als je FileOpener op je computer laat staan, hebben cybercriminelen rechtstreeks toegang tot je op je browser en dit op een dagelijkse basis.

De distributiemethodes van de FileOpener adware

Je kan geïnfecteerd worden met FileOpener door gewoon te surfen op onbetrouwbare sites en te klikken op links of advertenties die er getoond worden. Daarom wordt het ook afgeraden om sites met volwassenen inhoud of illegale download sites te bezoeken. Het is ook verstandig om je computer steeds te beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing.Automatische tools FileOpener verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals FileOpener en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van de FileOpener adware

Hoe FileOpener te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals FileOpener installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder FileOpener van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan FileOpener en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FileOpener, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FileOpener verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan FileOpener. Klik op het icoon met de prullenbak naast FileOpener of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan FileOpener, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top FileOpener verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan FileOpener of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FileOpener, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe FileOpener verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou FileOpener van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top FileOpener verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij FileOpener. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met FileOpener, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 
 
maart 14, 2017 07:45, maart 14, 2017 10:29
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *