GoForFiles - Hoe Te Verwijderen?

 

GoForFiles ziet er gelijkaardig uit aan torrent-programma’s of andere illegale applicaties die dienen als downloadhulpmiddelen. Maar het is niet enkel illegaal, het is ook kwaadaardig. Het wordt gecategoriseerd als adware door de meerdere kwaadaardige activiteiten die het uitvoert.

Eerst en vooral zal het, eens geïnstalleerd, vele advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Daarenboven kan het ook andere malware in uw systeem infiltreren. Dit zijn meer dan genoeg redenen om het van uw computer te verwijderen. Aangezien GoForFiles wordt geïnstalleerd op computers zonder dat gebruikers zich daarvan bewust zijn, kan u het enkel opmerken wanneer het al geïnstalleerd is. Maar dat is niet zo moeilijk – meestal worden de advertenties van GoForFiles gelabeld met de slogan “Ads by GoForFiles” of “Brought to you by GoForFiles”. Als u dit hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen om GoForFiles meteen te elimineren.
GoForFiles

GoForFiles

U kan zich ontdoen van de malware op manuele of automatische wijze. In het geval dat u geen eerdere ervaring heeft met het verwijderen van virussen, kan u best de hulp gebruiken van een betrouwbaar anti-malware programma. We raden u het downloaden van SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla aan. Eén van deze applicaties zal de bedreiging dan automatisch detecteren en verwijderen van uw pc. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Daarom is het een goed idee om anti-malware software op uw computer te houden. Maar als u om een bepaalde reden geen anti-malware programma wil downloaden, dan kan u GoForFiles manueel verwijderen. Scrol naar beneden, want onder dit artikel zal u een stap-voor-stap handleiding vinden voor het verwijderen van GoForFiles. We hebben deze ontworpen om u te assisteren in dit ingewikkelde proces van de virusverwijdering. Volg het aandachtig en u zal in staat zijn om GoForFiles snel te elimineren.

Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan. We beantwoorden ze graag voor u. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van GoForFiles, lees dan gerust verder.

Over GoForFiles

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Eens binnen, zal het advertenties weergeven in uw browsers in allerlei vormen waaronder pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend in uw webbrowser. Deze advertenties verschijnen op willekeurige momenten, en dat is zeer vervelend.

Meestal lijken de advertenties weergegeven door GoForFiles zeer aantrekkelijk. Ze bieden gebruikers het aankopen van bepaalde goederen aan tegen een aantrekkelijke prijs, of het krijgen van iets wat gratis is. Maar laat u daar niet door vangen – het is enkel een truc om uw aandacht te trekken en u op zo’n advertentie te laten klikken. Meestal zijn de kortingen en aanbiedingen nep en als u op een advertentie klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer geïnfecteerd geraakt. Of indien u er iets wil aanschaffen, kan u opgelicht worden en uw geld verliezen.

GoForFiles is zowat een advertentienetwerk voor criminelen. Aangezien zij geband zijn van valide netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer naar hun websites te drijven. Dus als u GoForFiles op uw computer geïnstalleerd hebt staan, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks bereiken in uw browser. Het kan ook uw systeem infiltreren met meer malware zonder dat u daarover gewaarschuwd wordt. Daarom is het een goed idee om GoForFiles zo snel mogelijk te elimineren.

Een ander ongewenst attribuut van GoForFiles is de verzameling van data. Eens geïnstalleerd, zal het uw privégegevens verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, meest bezochte websites, zoekopdrachten of IP- en e-mailadressen. Het kan ook cookies gebruiken om uw gedrag op het internet bij te houden. Derden passen hun advertenties aan, aan de hand van de ingewonnen informatie om ze zo aantrekkelijk en interessant te maken voor gebruikers. Zo stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is hun hoofddoel want de makers van het hulpmiddel worden betaald voor elke klik op de advertenties. Ze worden ook betaald voor het drijven van webverkeer en het aanzetten van gebruikers tot kopen.

Distributiemethoden van GoForFiles

Zoals de meeste andere adware, wordt GoForFiles gebundeld met andere gratis applicaties die kunnen worden gedownload van het internet. Dus als u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, dan is er een kans dat GoForFiles mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. U kan ook geïnfecteerd geraken door het simpelweg klikken op een kwaadaardige link die werd geplaatst op een sociaal netwerk zoals Facebook of Twitter. Dus houd dat ook in het achterhoofd.

Om dit te vermijden, is het een goed idee om nooit software te downloaden van twijfelachtige bronnen. Maar als u een bepaalde applicatie echt nodig hebt en de enige manier om het te verkrijgen is via een onbetrouwbare website, wees dan zeer aandachtig tijdens de installatie. Sla geen enkele stap over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Dit zal ervoor zorgen dat u alle mogelijke opties te zien krijgt en dat u aanpassingen kan maken. Het is slim om alle algemene voorwaarden te lezen. Haast u niet, want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil die informatie zeker niet missen. Kijk ook uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Als u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte bent, sta z’n installatie dan niet toe. Het is mogelijks GoForFiles of andere adware.Automatische tools GoForFiles verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected GoForFiles files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van GoForFiles

Hoe GoForFiles te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals GoForFiles installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan GoForFiles en gerelateerde parasieten als SaverOn , LuckyShopper , RapidyWeb , BuyNSave .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder GoForFiles van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan GoForFiles en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GoForFiles, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top GoForFiles verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan GoForFiles. Klik op het icoon met de prullenbak naast GoForFiles of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan GoForFiles, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top GoForFiles verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan GoForFiles of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met GoForFiles, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe GoForFiles verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou GoForFiles van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top GoForFiles verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij GoForFiles. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met GoForFiles, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
januari 13, 2015 07:38, januari 13, 2015 07:38
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *