Gold Page - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Stoort Gold Page je met allerlei advertenties op je browsers? Wel, dan wil dit zeggen dat je computer geïnfecteerd is met het Gold Page virus. Het staat geregistreerd als een adware en zal al je browsers overspoelen met allerlei advertenties.

Het is niet moeilijk om te zien of je computer geïnfecteerd werd met Gold Page of niet omdat meestal alle advertenties die getoond worden door deze malware het label “Ads by Gold Page” of “Brought to you by Gold Page” dragen, als je deze dus opgemerkt hebt op één van je browsers kan je ervan op aan dat je pc geïnfecteerd werd en moet je dit oplossen.

Om Gold Page snel en moeiteloos te verwijderen, raden we je aan het automatisch te doen. Download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer deze en voer er een volledige scan mee uit van alle op je harde schijf bewaarde bestanden. Eén van deze toepassingen zal het virus in een mum van tijd detecteren en verwijderen. Het zal ook in de toekomst je computer beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om het te laten staan. Als je dit wenst kan je natuurlijk ook een andere anti-malware software gebruiken.

Als je echter om de één of andere reden geen bijkomende anti-malware software wilt downloaden, kan je Gold Page ook zelf manueel verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn, dus hebben we een stap-voor-stap manuele verwijderingshandleiding voor Gold Page opgesteld om je hierbij te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel om hem te bekijken. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel Gold Page te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Gold Page moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de Gold Page adware

Hoewel het beschreven wordt als een nuttige toepassing die je surf ervaring zal verrijken, is dit gewoon een grove leugen. Zoals we voordien reeds vermeld hebben, staat Gold Page geregistreerd als een adware, dus als je computer met deze malware geïnfecteerd wordt, zal je te maken krijgen met allerlei advertenties tijdens het surfen op het internet.

Advertenties die getoond worden door Gold Page kunnen in allerlei vormen komen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster geopend worden met daarop een advertentie.

Meestal verschijnen advertenties die getoond worden door Gold Page op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je aanbieden om bepaalde artikelen te kopen tegen een zeer aanlokkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep en proberen ze gewoon je aandacht te trekken om je er op te laten klikken. We raden je ten zeerste aan om dit niet te doen.

Als je klikt op een advertentie die getoond wordt door Gold Page zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

De distributiemethodes van de Gold Page adware

Gold Page wordt op dezelfde manier zoals andere adware van dit type verdeeld – gebundeld met allerlei freeware die men kan downloaden van het internet. Bijvoorbeeld, als je de één of andere gratis media speler of download manager installeert, bestaat de kans dat Gold Page automatisch aan je browsers wordt toegevoegd. Als je dit wilt vermijden, moet je steeds zeer voorzichtig zijn met het installeren van freeware en je pc ten alle tijden beschermen met een betrouwbare anti-malware software.Automatische tools Gold Page verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Gold Page files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Gold Page Ads

Hoe Gold Page te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Gold Page installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Gold Page en gerelateerde parasieten als Your-home-page.net virus , Opti-page.com virus , Sweet-page.com virus , Home page (NL) .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Gold Page van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Gold Page en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Gold Page, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Gold Page verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Gold Page. Klik op het icoon met de prullenbak naast Gold Page of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Gold Page, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Gold Page verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Gold Page of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Gold Page, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Gold Page verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Gold Page van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Gold Page verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Gold Page. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Gold Page, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
maart 9, 2016 11:57, maart 9, 2016 11:57
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *