Greenet.xyz Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Greenet.xyz is een zoekmachine van ESOffers Network Co., Limited. Malware analisten zijn echter niet overtuigd van dit netwerk. Ze hebben de indruk dat deze zoekmachine, net zoals vele naderen op dit moment, onbetrouwbaar is. Zelfs zonder enig onderzoek uit te voeren, merkten we een paar alarmerende feiten op aan deze pagina. Voor eerst, zodra we op de pagina kwamen, werden we verwelkomt door 6 advertenties voor verschillende faciliteiten. Eentje stelde voor om Mac fouten te herstellen, twee promoten er online games, eentje was voor Dealextreme en de resterende twee voor online winkelen. Daarnaast was het proces voor het genereren van de willekeurige zoekopdracht die we ingaven een beetje vreemd. Het adres wijzigde naar een domein, dan naar een andere en enkel daarna werd de omleiding voltooid met het Search.Yahoo.com.

Over het Greenet.xyz virus

Greenet.xyz kan beschouwd worden als een browser hijacker en moet vermeden worden. Soms zorgt dit type van parasiet er echter voor dat het onmogelijk is hun kogels te ontwijken. Deze domeinen kunnen de reeds bestaande browser voorkeuren wijzigen zonder toestemming te krijgen om zulke wijzigingen aan te brengen. Meestal kunnen de nieuwe startpagina’s, standaard zoekmachines en nieuwe tabbladen niet zo gemakkelijk hersteld worden naar hun oorspronkelijke staat. Het Greenet.xyz virus is niet van plan de strijd zomaar op te geven. Het probeert om zoveel mogelijk web verkeer voor zichzelf te creëren als mogelijk is en lukt hierin als zijn domein meer dan eens geopend wordt tijdens elk van je surf sessies. Wees niet bang als het Greenet.xyz virus je begint te storen met zijn zoekmachine. Het belangrijkste is dat je niet begint met het gebruiken van ervan omdat de zoekresultaten gesponsorde links kunnen bevatten.

Daarnaast zijn omleidingen een ander probleem dat veroorzaakt wordt door het Greenet.xyz virus. Het kan je naar onbetrouwbare domeinen brengen, je verplichten om naar een aantal advertenties te kijken en verwacht dat je dit allemaal normaal vind. Het Greenet.xyz virus zegt dat het niet de bedoeling heeft om je persoonlijke gegevens te verzamelen. In sommige gevallen voorzien gebruikers echter zelf hun info als ze contact opnemen met de ontwerpers van deze zoekmachine. Het e-mailadres is meestal hetgene dat getransfereerd wordt. Desalniettemin is het Greenet.xyz virus in staat om niet persoonlijke informatie te verzamelen en de advertenties van derden naargelang aan te passen.

De distributiemethodes van het Greenet.xyz virus

Het Greenet.xyz virus kan samen met freeware of shareware komen. Zorg ervoor dat je bij de Setup Wizards steeds kiest voor de geavanceerde/aangepaste modi. Deze zijn geschikter dan de expres/basis methodes. Natuurlijk zijn deze laatste geliefder bij gebruikers omdat het installatieproces hierdoor versimpelt wordt tot een niveau dat een vijfjarige kan begrijpen.

Verwacht niet dat de misdadigers het spel eerlijk zullen spelen: ze kunnen optionele software toepassingen toevoegen en verwachten dat gebruikers dit niet merken. Als je het echter wel merkt, deselecteer dan deze aanbiedingen. Naast het verbeteren van je installatie vaardigheden moet je ook geen onbetrouwbare domeinen, die je pc kunnen beschadigen bezoeken.

Klaar om het Greenet.xyz virus te verwijderen? Onze duidelijk opgebouwde gids voor het manueel verwijderen ervan vind je onder dit artikel. Voor je echter beslist om deze browser hijacker zelf te verwijderen, moet je weten dat we ook een automatische verwijdering aanbieden. Reimage, SpyHunter of Malwarebytes kunnn niet alleen de plagen verwijderen waar je momenteel last van hebt, maar er ook voor zorgen dat dit niet meer gebeurt.Automatische tools Greenet.xyz virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Greenet.xyz Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Greenet.xyz virus

Hoe Greenet.xyz virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Greenet.xyz virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Greenet.xyz virus en gerelateerde parasieten als Websearch.simplesearches.info virus , Start-search.com virus , Oursearching.com virus , Qone8 virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Greenet.xyz virus van uw browsers

  Top Hoe Greenet.xyz virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Greenet.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Greenet.xyz virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Greenet.xyz virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Greenet.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Greenet.xyz virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Greenet.xyz virus van de lijst.

Hoe Greenet.xyz virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Greenet.xyz virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Greenet.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Greenet.xyz virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Greenet.xyz virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Greenet.xyz virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Greenet.xyz virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Greenet.xyz virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Greenet.xyz virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 2, 2016 07:37, september 2, 2016 07:37
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *