Het Seekdns.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Seekdns.com leidt gebruikers naar een zoekmachine die geen indruk zal maken. Ten eerste, het produceert geen diversiteit aan links die overeenstemmen met de ingevoerde trefwoorden. Het is zo dat alle gegenereerde URLs, ‘gesponsorde links’ en ‘gesponsorde resultaten’ zijn. De ‘gesponsorde links’ zullen in elke zoekopdracht identiek zijn. De ‘gesponsorde resultaten’ zullen echter afhangen van de eigenlijke trefwoorden. De hoeveelheid links is over het algemeen zeer ontgoochelend, daar sommige opdrachten nauwelijks URL weergeven. Bovendien moet je ook aan Seekdns.com twijfelen vanwege zijn irritante eigenschappen. Het blijkt dat dit rogue platform geleverd kan worden met browser hijackers. Met als gevolg dat de browser instellingen gewijzigd worden en je geen aanpassingen kan doorvoeren zonder eerst de malware parasiet te verwijderen.

Symptomen van een Seekdns.com virus

Hoewel het Seekdns.com virus niet als gevaarlijk beschouwd wordt, betekent dit niet dat je het moet gebruiken voor je zoekopdrachten. Als je jezelf laat leiden door dit netwerk, zal je de sites die je zoekt niet vinden. Ten eerste, de plannen van Seekdns.com omvatten meestal twee zaken: het promoten van de inhoud van zijn partners en het genereren van winst uit webverkeer via een betaal-per-klik systeem. Daarom zal het dus links uit zijn exclusieve database tonen, vol met links naar derden. Spoiler alert: deze zullen niet allemaal legitieme diensten aanbieden.

Het Seekdns.com virus zal zijn aanwezigheid onthullen door het wijzigen van de browser instellingen. Vanaf het moment dat de browser hijacker een plekje krijgt op je systeem, zal het je instellingen aanpassen. Men zal je niets vragen voor de startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad gewijzigd worden in een onbekend domein. Waren er verschillende sites ingesteld als je voorkeuren? Wel, de browser hijacker duldt geen concurrentie. Daarnaast kan het je zelfs de toegang tot andere zoekmachines ontzeggen.

Dit virus heeft geen intentie om programma’s/aanbiedingen/deals en andere inhoud van derden na te kijken voor het akkoord gaat om ze te promoten op Seekdns.com. De ontwerpers van deze zoekmachine zijn duidelijk niet begaan met je veiligheid. Veel van de inhoud die het aanvaardt, kan kwaadaardige uitvoeringsbestanden verdelen of gemene scrips bevatten. Sommige kunnen services aanbieden die legitieme zoekmachines weigeren te promoten.

De voornaamste bestemming van het Seekdns.com virus is Windows besturingssystemen. Computers die werken met browsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer kunnen allemaal blootgesteld worden aan het bezwaarlijke bestaan van het Seekdns.com virus. De promotionele banners, pop-ups, in-tekst advertenties, zullen je niet op een aangename manier getoond worden. We hebben reden te geloven dat de browser hijacker interfaces van de websites die je bezoekt kan wijzigen, zodat hij zijn reclame kan toevoegen. Als je dit merkt, controleer dan of er geen malware op je pc zit.

Hoe kan het Seekdns.com virus op je apparaat komen?

Daar browser hijackers ook potentieel ongewenste toepassingen (POT) zijn, is de kans groot dat je geïnfecteerd wordt met deze parasieten tijdens het installatieproces van programma’s van derden. Download/installeer geen programma’s van bronnen waaraan getwijfeld wordt door beveiligingsonderzoekers. Er zijn enorm veel verdelers die alle bestanden en software aanvaarden die mensen willen verdelen. Deze lakse houding wordt een probleem als gevaarlijke en malware-geladen programma’s actief verspreid worden. Om te weten te komen of het programma dat je geselecteerd hebt veilig is, moet je wat onderzoek verrichten. Gebruik daarnaast ook steeds de geavanceerde/aangepaste modi voor de installatie.

Reimage, Spyhunter en Malwarebytes hebben allemaal een missie: hun klanten beschermen tegen malware. Het Seekdns.com virus kan makkelijk worden verwijderd met deze tools. Als je meer geïnteresseerd bent in een handmatige verwijdering, dan kunnen we je voorzien van de nodige instructies. Vragen? Stel deze gerust in de voorziene sectie.Automatische tools Het Seekdns.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Seekdns.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Seekdns.com virus

Hoe Seekdns.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Het Seekdns.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Seekdns.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Het Seekdns.com virus van uw browsers

  Top Hoe Het Seekdns.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Seekdns.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Het Seekdns.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Seekdns.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Seekdns.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Het Seekdns.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Seekdns.com virus van de lijst.

Hoe Het Seekdns.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Het Seekdns.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Seekdns.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Seekdns.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Het Seekdns.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Het Seekdns.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Seekdns.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Het Seekdns.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Het Seekdns.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
april 15, 2017 07:24, april 15, 2017 07:24
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *