Het Yarhoot.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Yarhoot.com domain laad een site, die je nieuwsartikelen over verschillende regio’s in de wereld aanbiedt op een enkele locatie. Bovendien krijg je, bovenaan, ook een zoekvak dat met je mee scrollt als je naar beneden gaat om meer artikels te zien. Dit is een populaire trend die omarmt wordt door gemene programmeurs: het genereren van een combinatie van nieuws feed en een zoekplatform. Browser hijackers die zich richten op het Russisch sprekende publiek hebben reeds tal van gelijkaardige versies gemaakt, zoals de Hihikal.ru en Newcityinworld.ru virussen. Gebruikers die deze platformen opmerken in hun browsers zijn waarschijnlijk blootgesteld aan browser hijackers. Het Yarhoot.com virus wordt toegewezen aan de categorie van browser hijackers en we hebben reden om aan te nemen dat dit product niet het eerste meesterstuk is van zijn ontwerpers. Mywebtopic.com heeft geen nieuws feed, maar zijn EULA, Privacy Beleid en Over ons secties lijken zeer bekend. Ja, het Yarhoot.com virus deelt deze kenmerken met het aangegeven zoekplatform. Er werd van beide opgemerkt dat ze je browsers binnendringen en aanwezig blijven zelfs nadat je ze verwijderde uit je voorkeuren. Je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad zullen allemaal het Yarhoot.com virus herbergen.

De naakte waarheid over het Yarhoot.com virus

Het Yarhoot.com virus is zeker geen zoeknetwerk dat je moet selecteren als je voorkeur. Als deze browser hijacker echter je systeem in zijn klauwen krijgt, kunnen we je verzekeren dat het geen medelijden zal kennen. Browser hijackers kennen geen schaamte: ze herschikken de browser instellingen om hun zoekmachines te laten bloeien. De uiteindelijk vorm zal echter niet gelijkwaardig zijn aan die van reeds bestaande en respectabele zoekmachines.

Je kan niet verwachten van een amateur als het Yarhoot.com virus dat het net zo efficiënt is als Google of andere respectabele zoekmachines. Het Yarhoot.com virus kan worden gelinkt aan een aantal andere domeinen die niet steeds van betrouwbare bedrijven afkomstig zijn. We moeten je ook wel melden dat deze infectie niet beschouwd mag worden als de meet gevaarlijke: er zijn meer angstwekkende virussen dan dit. Na hert horen van dit voelen gebruikers zich minder angstig, maar toch moeten we je eraan herinneren dat de infectie met een browser hijacker het begin kan zijn van een sterkere malware. Hoewel niet alle inhoud van Yarhoot.com kwaadaardig, beledigend of op enige andere manier aanstootgevend zal zijn, kan het nog steeds onbetrouwbare advertenties of verdachte links tonen in de zoekresultaten. Het is zo, dat de pagina die het je toont na het intikken van je trefwoorden in het zoekvak van het Yarhoot.com virus geen authentieke pagina is. Je wordt gewoon omgeleid naar een Yahoo pagina die aangepast kan zijn om de partners van deze browser hijacker te bevoordelen.

Het Yarhoot.com virus en zijn distributiemethodes

Het Yarhoot.com virus kan strategieën gebruiken die reeds omarmd werden door duizenden potentieel ongewenste toepassingen (POT). Tijdens het installatieproces van zowat elk programma dat je download vanop het internet, moet je steeds zorgen dat er geen bezwaren zijn. Zorg ervoor dat na het opstarten van de installer er geen bijkomende software toegelaten wordt op je systeem. Als je zulke aanbevelingen opmerkt, moet je deze weigeren. Dit kan je doen door te kiezen voor de geavanceerde/aangepaste installatiemethode en alle aanbevolen apps te deselecteren. Het lezen van de EULA is steeds een goed idee: het kan zijn dat de door jou geselecteerde app ervoor kiest je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad te vervangen. Daarnaast moet je ook voorzichtiger surfen en verdachte inhoud mijden.

Heeft het Yarhoot.com virus je privacy gehackt? Dan ben je aan het juiste adres. Volg gewoon de stap-voor-stap handleiding om een handmatige verwijdering uit te voeren. Daarnaast voorzien we ook de mogelijkheid om Reimage, Spyhunter of Hitman e downloaden en te proberen. Deze anti-malware tools zullen je zeker helpen malware uit te schakelen en veilig te blijven.Automatische tools Het Yarhoot.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Yarhoot.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Yarhoot.com virus

Hoe Yarhoot.com Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Het Yarhoot.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Yarhoot.com Virus en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus , Qone8 virus , Oursearching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Het Yarhoot.com virus van uw browsers

  Top Hoe Het Yarhoot.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yarhoot.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Het Yarhoot.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Het Yarhoot.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Yarhoot.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Het Yarhoot.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Yarhoot.com Virus van de lijst.

Hoe Het Yarhoot.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Het Yarhoot.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Yarhoot.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Het Yarhoot.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Het Yarhoot.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Het Yarhoot.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Yarhoot.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Het Yarhoot.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Het Yarhoot.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
juni 24, 2017 08:21, juni 24, 2017 08:22
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *