InstantRadioPlay - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Als je te maken hebt met advertenties, die gelabeld zijn met de slogan “Advertenties van InstantRadioPlay” of “Aangeboden door InstantRadioPlay” op je browsers, dan werd je computer zonder twijfel geïnfecteerd met de InstantRadioPlay adware. Meestal wordt deze stiekem geïnstalleerd zonder dat je het ook maar beseft, dus merk je het pas als het reeds op je systeem zit.

Als je recentelijk ontdekt hebt dat je computer werd geïnfecteerd met deze malware, raden we je aan om deze onmiddellijk te verwijderen. Dit programma is zeer waarschijnlijk de reden dat je computer trager werkt, je browsers overspoeld worden met allerlei advertenties en je misschien wel gescammed wordt of je persoonlijke informatie gelekt wordt.


InstantRadioPlay virus remove

Virussen zoals InstantRadioPlay kunnen op twee manieren worden verwijderd – je kan dit handmatig of automatisch doen. Als je dit voordien nog niet hebt gedaan, raden we je aan om te kiezen voor de automatische methode. Deze is veel makkelijker en neemt beduidend minder tijd in beslag. Download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en voer er een volledige systeemscan mee uit. Deze zal het virus automatisch detecteren en voorgoed verwijderen. Als je computer ook geïnfecteerd werd door andere virussen, zal het ook deze detecteren en verwijderen. Je kan natuurlijk ook een andere anti-malware software gebruiken als je dit wenst.

Om InstantRadioPlay handmatig te verwijderen, moet je verschillende stap voor stap acties voltooien. Het is niet echt moeilijk – we hebben een handmatige verwijderingshandleiding voor InstantRadioPlay opgesteld om je hierbij te helpen. Scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Als het je lukt om alle stappen correct uit te voeren, zal je in staat zijn om zelf, handmatig InstantRadioPlay te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van InstantRadioPlay moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet en stel ze in de onderstaande commentaar sectie.

Over de InstantRadioPlay adware

InstantRadioPlay werkt net als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan alle meest voorkomende browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Hoewel het omschreven wordt als een nuttige toepassing die je zal helpen om onmiddellijk radiostations te beluisteren tijdens het surfen, is dit niet waar.

De functionaliteit van deze malware is zeer twijfelachtig en het heeft enkele grote nadelen. Van zodra het op je pc zit zal, InstantRadioPlay je browsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen, zoals pop-ups, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of venster geopend worden met daarop een advertentie.

We raden je aan om niet op deze advertenties, welke getoond worden door InstantRadioPlay, te klikken want als je dit doet, zal je onmiddellijk worden omgeleid naar andere sites die eigendom kunnen zijn van cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Een andere ongewenste eigenschap van InstantRadioPlay is het verzamelen van data. Van zodra het geïnstalleerd is, zal het je persoonlijke informatie verzamelen, zoals je surfgeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte sites of zelfs je IP-adres en e-mailadres. Daarna passen ze de advertenties aan volgens de verzamelde data zodat deze meer relevant en aantrekkelijker worden voor jou en dus de kans dat je erop klikt toeneemt. En dit is het voornaamste doel van InstantRadioPlay omdat ze betaald worden voor elke klik die jij uitvoert.

InstantRadioPlay kan worden omschreven als een adverteer netwerk voor cybercriminelen. Aangezien ze verbannen werden van alle legitieme adverteer netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun sites te promoten en er verkeer naar toe te leiden. Dit gezegd zijnde, als je InstantRadioPlay op je computer laat staan, zullen hackers en scammers je rechtstreeks op je browser kunnen bereiken en dit op een dagelijkse basis, wat zeer gevaarlijk is.Automatische tools InstantRadioPlay verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected InstantRadioPlay files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Namens de ontwerpers van InstantRadioPlay werd er ons gevraagd om dit artikel te verwijderen vanwege het bevatten van foutieve. Wij zijn echter van mening dat deze post correct en nuttig voor onze lezers is. InstantRadioPlay en andere software ontworpen door Mindspark Interactive Network, Inc. Kan gedetecteerd en herkend worden als virus of potentieel ongewenste toepassing door verschillende anti-malware hulpmiddelen. Werkbalken ontworpen door Mindspark hebben dezelfde EULA (Gebruiksovereenkomst) welke misleidend is. Deze beweert dat deze software geen adware of malware is, terwijl er beweringen in staan dat de werkbalken advertenties van derden kunnen tonen of geld kunnen slaan uit werkbalken op andere manieren. Per definitie wordt zulke sofware beschouwd als een adware. Alle op www.2-viruses.com geposte artikelen aangaande producten van Mindspark zijn correct.

U moet weten dat wij gerelateerd zijn aan verschillende betrouwbare anti-malware hulpmiddelen en informatie over onze partners kan gevonden worden in onze bekendmaking (volg de link onderaan deze pagina). Sommige van deze hulpmiddelen zijn betalend terwijl andere gratis kunnen worden gebruikt. Wij voorzien tevens gratis manuele verwijderingshandleidingen.


Handmatige verwijdering van InstantRadioPlay advertenties

Hoe InstantRadioPlay te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals InstantRadioPlay installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan InstantRadioPlay en gerelateerde parasieten als Hoe Malwarebytes Downloaden en Installeren , Search.installmac.com , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder InstantRadioPlay van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan InstantRadioPlay en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan InstantRadioPlay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top InstantRadioPlay verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan InstantRadioPlay. Klik op het icoon met de prullenbak naast InstantRadioPlay of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan InstantRadioPlay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top InstantRadioPlay verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan InstantRadioPlay of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met InstantRadioPlay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe InstantRadioPlay verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou InstantRadioPlay van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top InstantRadioPlay verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij InstantRadioPlay. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met InstantRadioPlay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding InstantRadioPlay

 
Processen:
     
 

Over de auteur

 
oktober 31, 2017 07:34, oktober 31, 2017 07:34
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *