Krab Web - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Krab Web mag dan wel op een handige applicatie lijken op het eerste zicht, maar het is enkel en alleen een kwaadaardig hulpmiddel dat u beter niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Eens binnen, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Op deze manier kan uw pc geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en uw geld verliezen. Als u advertenties hebt opgemerkt gelabeld met de zin “Ads by Krab Web” of “Brought to you by Krab Web” in één van uw webbrowsers – dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Om deze malware snel en zonder veel moeite te verwijderen, raden we u het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma aan, bijvoorbeeld SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla. Scan uw computer ermee en het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen in enkele seconden. Als uw systeem is geïnfecteerd door andere gelijkaardige virussen, zal het ook deze detecteren en elimineren. Ook kan u andere anti-malware software naar uw keuze gebruiken.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware wil downloaden, kan u dit manueel uitvoeren. Dit proces vergt specifieke kennis, daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld om u hierbij te assisteren. U vindt het aan het einde van dit artikel. Volg alle stappen aandachtig en u zal in staat zijn om Krab Web voorgoed te elimineren.

Als u problemen hebt ondervonden tijdens de eliminatie of bij het gebruik van anti-malware software, dan kan u ons contacteren in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te helpen. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van Krab Web, leest u gerust verder in dit artikel.

Over Krab Web

Het wordt beschreven als een handige applicatie die u zal helpen om zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene links, coupons en aanbiedingen. Maar dit is niet waar, u zal geen tijd of geld besparen door deze applicatie.

Alle aanbiedingen van Krab Web worden op een vervelende manier getoond in de vorm van webadvertenties. Ze kunnen worden weergegeven als pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst of contextuele advertenties. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend in uw webbrowser. Deze advertenties zijn meestal te zien op e-commerce websites als Amazon en eBay. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten en diensten aan tegen een aantrekkelijke prijs. We raden u niet aan om erop te klikken want ze zijn meestal nep. Het is enkel een truc om uw aandacht te winnen.

Krab Web

Als u toch op een advertentie van Krab Web klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en uw geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Het programma werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer of zelfs Safari. Eens geïnstalleerd, zal het persoonlijke informatie verzamelen, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens en maken ze zo relevanter en aantrekkelijker voor de gebruikers. Hierdoor stijgt de kans dat gebruikers erop zullen klikken, en dat is het hoofddoel van Krab Web. Z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Distributiemethoden van Krab Web

U kan geïnfecteerd geraken door Krab Web dankzij het downloaden en installeren van gratis software via het internet. Als u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat Krab Web mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Als u dit wil voorkomen, moet u aandachtiger te werk gaan tijdens het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over (klik niet op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst alle algemene voorwaarden te lezen) en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Het lezen van alle reglementen en condities is ook aangeraden. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht u best niet langer maar onderneemt u de nodige acties om zich te ontdoen van deze adware.Automatische tools Krab Web verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Krab Web files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Krab Web advertenties

Hoe Krab Web te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Krab Web installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Krab Web .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Krab Web van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Krab Web en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Krab Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Krab Web verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Krab Web. Klik op het icoon met de prullenbak naast Krab Web of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Krab Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Krab Web verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Krab Web of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Krab Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Krab Web verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Krab Web van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Krab Web verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Krab Web. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Krab Web, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Krab Web

 
Processen:
 

Krab Web schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
maart 17, 2015 09:11, maart 17, 2015 09:11
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *