LaSuperba - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
Andere namen: Powered by LaSuperba
 

Als u verscheidene advertenties meemaakt in uw webbrowsers terwijl u door het internet browset, bestaat de kans dat het is geïnfecteerd door LaSuperba. Deze malware wordt geclassificeerd als een adware. Dus eens binnen, zal het uw webbrowsers overspoelen met advertenties. Het is niet moeilijk om op te merken of uw computer is geïnfecteerd door deze malware of niet, want advertenties weergegeven door LaSuperba worden vaak gelabeld met een slogan “Ads by LaSuperba” of “Brought to you by LaSuperba”. Dus als u dit hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u het probleem zo snel mogelijk oplossen.

De makkelijkste manier om een virus als LaSuperba te verwijderen, is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel. We raden u het gebruik van SpyHunter of Malwarebytes aan. Scan uw pc simpelweg met één van deze applicaties en het zal het virus meteen detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan indien gewenst andere anti-malware applicaties gebruiken naar uw keuze.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u LaSuperba manueel elimineren. Dit proces kan ingewikkeld zijn en daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het handmatig verwijderen van LaSuperba. U vindt het onder dit artikel. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om zich manueel van LaSuperba te ontdoen.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van LaSuperba, kan u verder lezen in dit artikel. Indien u vragen heeft over dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de LaSuperba adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan alle meest gebruikte webbrowsers, waaronder Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Eens binnen, zal LaSuperba beginnen met het weergeven van advertenties in allerlei vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Ook kan steeds een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

De advertenties weergegeven door LaSuperba verschijnen meestal op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de aanbiedingen nep. Ze proberen enkel uw aandacht te winnen en u erop te laten klikken.

Als u op een advertentie weergegeven door LaSuperba klikt, zal u ondervinden dat u wordt herleid naar websites van derden. Het is geen geheim dat die derden meestal cybercriminelen zijn, zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u iets probeert aan te kopen op die websites.

LaSuperba kan worden beschreven als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en er webverkeer heen te leiden. Dus als u LaSuperba geïnstalleerd houdt op uw computer, zullen cybercriminelen in staat zijn om u op een dagelijkse basis rechtstreeks in uw webbrowser te bereiken. Dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van LaSuperba

U kan door LaSuperba geïnfecteerd geraken door het simpelweg downloaden en installeren van bepaalde gratis software. Wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat LaSuperba mee gedownload en geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, moet u genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beschermd houden met een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel.Automatische tools LaSuperba verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected LaSuperba files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van LaSuperba advertenties

Hoe Powered by LaSuperba te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals LaSuperba installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Powered by LaSuperba .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder LaSuperba van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Powered by LaSuperba en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan LaSuperba, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Powered by LaSuperba verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan LaSuperba. Klik op het icoon met de prullenbak naast Powered by LaSuperba of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan LaSuperba, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Powered by LaSuperba verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan LaSuperba of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Powered by LaSuperba, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe LaSuperba verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou LaSuperba van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Powered by LaSuperba verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij LaSuperba. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Powered by LaSuperba, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding LaSuperba

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 23, 2015 09:16, november 16, 2015 20:38
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *