Linkside - Hoe Te Verwijderen?

 

Linkside is officieel gekend als een adware omdat van zodra het geïnstalleerd is het allerlei advertenties toont op al je browsers. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend, maar ook kwaadaardig, dus kan dit leiden tot meer ernstiger cyber veiligheid problemen. Het is niet moeilijk om te zien of je pc geïnfecteerd werd met deze malware of niet omdat meestal de advertenties getoond door Linkside een label hebben met de slogan “Advertenties door Linkside” of “Aangeboden door Linkside”. Als je dus gemerkt hebt dat deze beginnen verschijnen op je browser, dan is je pc met zekerheid geïnfecteerd en moet je dit.

Als je nog geen ervaring hebt met het verwijderen van virussen zoals dit, raden we je aan om dit automatisch te doen. Download gewoonweg een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en scan er je computer mee. Normaal zouden deze het virus in een paar seconden moeten detecteren en verwijderen. Ze zullen tevens je computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, het is dus verstandig om ze te laten staan op je pc. Als je dit verkiest, kan je ook andere anti-malware software gebruiken.

Als je Linkside manueel van je computer wilt verwijderen – scroll dan helemaal tot onderaan dit artikel en bekijk onze stap-voor-stap manuele Linkside verwijdering handleiding. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf deze infectie te verwijderen.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan in de onderstaande commentaar sectie en wij zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over specifieke eigenschappen van Linkside moet je dit artikel verder lezen.

Over de Linkside adware

Het werkt net als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan al de meest voorkomende browsers, inclusief Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Zodra het geïnstalleerd is zal Linkside allerlei advertenties tonen op al deze browsers in allerlei vormen, inclusief pop-up, pop-under, in-tekst of banner advertenties. Een nieuw tabblad of zelfs een nieuw venster met daarop advertenties kan ook steeds geopend worden op je browser.

Meestal verschijnen de advertenties die getoond worden door Linkside op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon en beiden ze je aan om bepaalde artikelen te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Hoewel deze aanbiedingen er zeer aanlokkelijk uitzien, raden we je af er op te klikken.

Als je op een advertentie klikt die getoond wordt door Linkside zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van verschillende cyber criminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met ernstigere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je zuur verdiende centjes verliezen.

Linkside kan worden omschreven als een adverteer netwerk voor cyber criminelen. Aangezien ze verbannen werden van alle legitieme adverteer netwerken zoals Google en Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun sites te promoten en verkeer ernaar toe te leiden. Dit gezegd zijnde, als je Linkside op je computer laat staan, kunnen verschillende cyber criminelen je rechtstreeks bereiken op je browser en dit op een dagelijkse basis wat zeer gevaarlijk is.

De distributiemethodes van de Linkside adware

Linkside wordt op dezelfde manier verdeeld als andere gelijkaardige adware – gebundeld met allerlei gratis zaken die je kan downloaden van op het net. Bijvoorbeeld, als je de één of andere gratis software download en installeert, zoals PDF generator of media speler, bestaat de kans dat ook Linkside geïnstalleerd zal worden zonder dat je hiervan op de hoogte bent. Om te vermijden dat dit gebeurt, moet je de pc steeds beveiligen met een betrouwbare anti-malware toepassing en proberen om geen onbetrouwbare websites te bezoeken.Automatische tools Linkside verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Linkside files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Linkside advertenties

Hoe Linkside te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Linkside installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Linkside en gerelateerde parasieten als SpaceSoundPro , Browser good , DNS Unblocker , Search.SearchGeniusinfo.com .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Linkside van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Linkside en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Linkside, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Linkside verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Linkside. Klik op het icoon met de prullenbak naast Linkside of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Linkside, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Linkside verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Linkside of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Linkside, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Linkside verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Linkside van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Linkside verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Linkside. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Linkside, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Linkside

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
november 26, 2015 10:13, november 26, 2015 10:13
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *