Loadstart.net Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Loadstart.net virus is gelijkaardig aan voorheen ontdekte virussen. Het opduiken ervan is niets nieuws voor ons: we hebben reeds artikels geschreven over browser hijackers die gelijkaardig opgebouwd zijn. Snelkoppelingen aan de linkerkant van de pagina en een zoek vak dat verdrinkt in een grijze zee van nutteloosheid, dat zijn de dingen die je kan zien op domeinen zoals Trustedstart.net en Tech-connect.biz. We hebben de twee vermelde zoekmachines reeds geanalyseerd. Nu, vervoegt het Loadstart.net virus de club. Het dupliceren van zoekmachines vraagt niet veel moeite en misdadigers zijn capabel om het internet makkelijk te vervuilen. Met het aantal browser hijackers, dat constant rond internetgebruikers hangt hebben we een stevige grond voor onze aanbeveling: kies een efficiënt anti-malware tool om je te beschermen tegen schadelijke inhoud.

Over het Loadstart.net virus

Geen enkele gebruiker heeft graag dat zijn browser instellingen gewijzigd worden zonder waarschuwing. Browser hijackers zijn stiekemerds en hebben weinig tot geen interesse in het stellen van vragen. Het is makkelijker om vergiffenis te vragen dan toestemming, niet? Daarom doet het Loadstart.net virus de dingen en wijzigingen die het wilt en is het niet bezorgd over hoe het geïnfecteerde slachtoffer deze wijzigingen zal evalueren. Het is zelfs zo dat het je niet toelaat om iets te doen aan de aangebrachte wijzigingen in je browser voorkeuren. Startpagina’s, standaard zoekmachines en nieuwe tabbladen worden allemaal ingenomen door het Loadstart.net virus tot je dit probleem correct aanpakt. Het wijzigen van de instellingen via je browser zal niet helpen: de hijacker zal erin slagen om zijn domein weer op te dringen aan je.


loadstart-net-2-viruses

Naast het constant zien van dit domein als je voorkeur domein, kan het je ook getoond worden op andere momenten tijdens het surfen. Als je probeert om Google of een andere zoekmachine te bezoeken kan het Loadstart.net virus “jaloers” worden en in de plaats ervan zijn domein openen. Dit is waarom sommige gebruikers geen andere zoekmachines kunnen gebruiken en dan uit nood aan informatie gewoon het zoek vak van het Loadstart.net virus gebruiken. Desalniettemin kunnen we hier niet mee akkoord gaan. De zoekresultaten worden je gebracht door een andere browser hijacker: Plusnetwork.com. Je kan de schermafbeelding van gegenereerde zoekresultaten hieronder bekijken. Het probleem met het gebruiken van deze zoekmachine is dat je misschien blootgesteld wordt aan onbetrouwbare domeinen. Bijvoorbeeld, Alibaba.com is een winkel site met een negatieve reputatie. Als je je geld niet wilt uitgeven aan producten met een lage kwaliteit, dien je deze faciliteit te mijden. Een andere schermafbeelding toont je de pagina die bereikt werd na het klikken op het voorgestelde Alibaba.com. Als je ons niet geloofd, bekijk dan eens de mensen die voordien kochten op Alibaba. De meeste commentaren zijn negatief. Google.com toont deze site helemaal niet of veel, veel lager in zijn zoekresultaten.


plusnetwork-com-2-viruses


alibaba-com-2-viruses

De distributiemethodes van het Loadstart.net virus

Het Loadstart.net virus duikt niet zomaar uit het niets op: het slaagt erin om je pc op een paar manieren binnen te dringen. Eentje ervan is het bundelen, wat kan gezegd worden voor de meeste online programma’s. Als je software download van op een onbetrouwbare bestand delen site, kan het zijn dat je apparaat snel zulke parasieten zal vertonen. Om deze techniek te vermijden, moet je programma’s installeren via de geavanceerde/aangepaste methode. Deze optie helpt gebruikers om een meer gedetailleerde blik te krijgen op het programma dat voorbereid word op gebruik. Daarnaast moet je ook steeds de EULA en het Privacy beleid van de door jou geselecteerde programma’s lezen. Als je verdachte beweringen vind, installeer het dan niet.

Als je constant het gevoel hebt dat je apparaat niet veilig genoeg is, kunnen we je verzekeren dat deze gedachte zal verdwijnen zodra je begint met Reimage te gebruiken. Natuurlijk kan je ook een andere anti-malware kiezen. In de sectie “Beoordelingen” op onze pagina kan je zien hoe we elk programma evalueren. Kies hetgene dat het best bij je noden past. Ook een handmatige verwijdering is mogelijk, deze kan je bereiken door het volgen van onze zorgvuldig opgebouwde instructies.Automatische tools Loadstart.net virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Loadstart.net Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Loadstart.net virus

Hoe Loadstart.net virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Loadstart.net virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Loadstart.net virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Oursearching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Loadstart.net virus van uw browsers

  Top Hoe Loadstart.net virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Loadstart.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Loadstart.net virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Loadstart.net virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Loadstart.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Loadstart.net virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Loadstart.net virus van de lijst.

Hoe Loadstart.net virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Loadstart.net virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Loadstart.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Loadstart.net virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Loadstart.net virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Loadstart.net virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Loadstart.net virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Loadstart.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Loadstart.net virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 8, 2016 07:30, augustus 2, 2017 08:22
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *