Looksafesearch.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Looksafesearch.com virus is een browser hijacker die zonder uw toestemming uw browserinstellingen verandert en uw browse-ervaring in de weg staat. Dit programma wordt meestal toegevoegd aan Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome als computergebruikers gratis applicaties van het internet downloaden. Browser hijackers zitten vaak gekoppeld aan freeware en shareware programma’s, zoals muziekspelers, download managers en zo verder. Omdat sommige computergebruikers heel snel de stappen van het installatieproces doorlopen en alleen maar op de “Volgende” knop klikken, kunnen zij de opties waarbij hun startpagina veranderd of een ander programma toegevoegd wordt volledig missen. Op dat moment kan het Looksafesearch.com virus binnen komen.

Eenmaal binnen verandert dit programma uw startpagina en standaard zoekmachine in Looksafesearch.com. Helaas kunt u geen betrouwbare zoekresultaten verwachten van deze zoekmachine. Het bevat voornamelijk gesponsorde websites en commerciële advertenties. Het voornaamste doel van Looksafesearch.com is om reclame te maken voor deze websites en het webverkeer hiernaartoe toe te laten nemen. Aan de andere kant betekent dit ook dat computergebruikers niet meer kunnen internetten zoals ze gewend waren. Wij raden u aan het Looksafesearch.com virus te verwijderen als u weer gewoon wilt kunnen internetten.

Om dit soort hijackers te vermijden, moet u beter opletten tijdens het installatieproces van uw freeware programma’s. Meestal kunt u voorkomen dat uw startpagina en standaard zoekmachine gewijzigd worden door tijdens de installatie simpelweg de vinkjes te verwijderen die daar al standaard staan. Het kan ook zinvol zijn om de Algemene Voorwaarden van nieuwe applicaties te lezen als u niet wilt dat een of ander onbekend programma uw systeem overneemt.

Om het Looksafesearch.com virus te verwijderen, ga naar het Configuratiescherm, Een programma verwijderen en maak de installatie van alles wat met dit domein te maken heeft van daaruit ongedaan. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te kunnen herkennen kunt u uw computer scannen met Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Dan kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Zo verwijdert u het Looksafesearch.com virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Looksafesearch.com uit de lijst.

Zo verwijdert u het Looksafesearch.com virus uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u het Looksafesearch.com virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op een pagina met instellingen;
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts en herstel deze;
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 5. Type “browser.startup.homepage” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt;
 7. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Looksafesearch.com virus Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link).
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

Automatische tools Looksafesearch.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Looksafesearch.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
juni 30, 2014 07:46, juni 30, 2014 07:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *