MarketCompare - Hoe Te Verwijderen?

 

MarketCompare wordt beschreven als een handig gratis hulpmiddel dat uw browserervaring zal verbeteren. Maar eigenlijk is het gewoon een kwaadaardige applicatie die verscheidene advertenties zal weergeven in uw webbrowsers. Het is niet heel moeilijk om op te merken of uw computer is geïnfecteerd door MarketCompare of niet. Advertenties van deze adware worden namelijk gelabeld met de slogan “Ads by MarketCompare” of “Brought to you by MarketCompare”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige actie ondernemen.

De gemakkelijkste manier om de adware te elimineren, is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of Malwarebytes en uw computer ermee scannen. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Het is dus wijs om het geïnstalleerd te houden. Ook kan u een andere anti-malware gebruiken naar uw keuze.

Indien u verkiest om deze adware manueel te elimineren, hebben we iets voor u. Dit proces kan ingewikkeld zijn, dus we hebben een handleiding gecreëerd voor het stap-voor-stap verwijderen van MarketCompare. Als u alle stappen correct uitvoert, zal u in staat zijn om de infectie zelf van uw computer te verwijderen. Maar zelfs wanneer u MarketCompare handmatig verwijdert, raden we u aan om uw computer te scannen met een anti-malware programma achteraf. Deze adware kan namelijk andere infecties infiltreren in uw computer, en ook die moeten worden geëlimineerd.

Als u problemen ondervindt tijdens de verwijdering, dan kan u ons gerust vragen stellen in de reageersectie onderaan. We zullen proberen u te helpen. Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van MarketCompare, kan u verder lezen in dit artikel.

Over de MarketCompare adware

Het wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene coupons, deals en commerciële aanbiedingen. Maar dit is niet de waarheid. Het probleem is dat alle advertenties van MarketCompare, voorkomen in een vervelende vorm van webadvertenties zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties, banners en dergelijke.

Meestal verschijnen de advertenties op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten aan tegen een aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen door deze truc – meestal zijn de advertenties nep. Ze proberen enkel uw aandacht te winnen en u op zo’n link te laten klikken. Als u op een advertentie weergegeven door MarketCompare klikt, dan zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken, of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Dat komt doordat MarketCompare zowat een advertentienetwerk is voor cybercriminelen. Aangezien die worden geband van legitieme advertentienetwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en webverkeer ernaar te leiden. Dus als u MarketCompare geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen verscheidene cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken op een dagelijkse basis.

Distributiemethoden van de MarketCompare adware

MarketCompare reist gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dus als u bijvoorbeeld een gratis applicatie downloadt van een onbetrouwbare website, is het mogelijk dat MarketCompare mee geïnstalleerd wordt zonder dat u daarover op de hoogte bent. Daarom moet u best genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan afweet – sta deze installatie dan niet toe want het is mogelijks MarketCompare of een andere malware.Automatische tools MarketCompare verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected MarketCompare files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van MarketCompare advertenties

Hoe MarketCompare te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals MarketCompare installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan MarketCompare .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder MarketCompare van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan MarketCompare en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MarketCompare, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top MarketCompare verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan MarketCompare. Klik op het icoon met de prullenbak naast MarketCompare of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MarketCompare, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top MarketCompare verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan MarketCompare of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met MarketCompare, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe MarketCompare verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou MarketCompare van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top MarketCompare verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij MarketCompare. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met MarketCompare, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding MarketCompare

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
mei 31, 2015 08:44, mei 31, 2015 08:44
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *