Musicloud - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Musicloud kan op het eerste zicht een handig en gratis hulpmiddel lijken, maar dat is niet de waarheid. Het wordt officieel geclassificeerd als adware en eens geïnstalleerd, zal het vele advertenties weergeven in al uw webbrowsers.

Het is niet heel moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door dit virus of niet, aangezien de advertenties worden gelabeld met een slogan “Ads by Musicloud” of “Brought to you by “Musicloud”. Dus als u dit hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw systeem zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Indien u Musicloud snel en zonder veel moeite wil elimineren, raden we u aan om dit automatisch te laten uitvoeren. Het enige wat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en het scannen van uw computer ermee. Het zal het virus meteen detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Dus het is handig om geïnstalleerd te houden.

Musicloud kan ook manueel worden geëlimineerd. maar als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van malware, kan dit proces ingewikkeld zijn. Daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het handmatig elimineren van Musicloud. U vindt het onder dit artikel. Probeer om alle stappen goed af te ronden en u zal in staat zijn om Musicloud zelf manueel te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Musicloud, kan u verder lezen in dit artikel. Als u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de Musicloud adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan alle meest gebruikte webbrowsers, waaronder Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of zelfs Safari. Eens binnen, zal het deze browsers overspoelen met verscheidene advertenties in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners.

Meestal verschijnen advertenties weergegeven door Musicloud op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door die truc – meestal zijn de aanbiedingen vals. Het is enkel een slimme truc om uw aandacht te winnen en u op deze advertenties te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op een advertentie weergegeven door Musicloud klikt, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd worden door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u iets probeert aan te kopen op die websites.

Musicloud werkt als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien ze worden geband van alle legitieme netwerken als Google en Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en er webverkeer heen te leiden. Dus als u Musicloud geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen hackers en oplichters rechtstreeks toegang krijgen tot uw browser op een dagelijkse basis. Dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van de Musicloud adware

U kan door Musicloud geïnfecteerd raken door het downloaden en installeren van bepaalde gratis software. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt van een onbetrouwbare pagina en installeert, bestaat de kans dat uw computer wordt geïnfecteerd door Musicloud aangezien het ermee gebundeld wordt. Dus als u dit wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beveiligd houden met een betrouwbaar anti-malware programma.Automatische tools Musicloud verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Musicloud files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Musicloud advertenties

Hoe Musicloud te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Musicloud installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Musicloud en gerelateerde parasieten als Prolonger , MyAppsCloud , Name Offers , MyBrowser .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Musicloud van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Musicloud en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Musicloud, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Musicloud verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Musicloud. Klik op het icoon met de prullenbak naast Musicloud of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Musicloud, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Musicloud verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Musicloud of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Musicloud, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Musicloud verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Musicloud van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Musicloud verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Musicloud. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Musicloud, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Musicloud

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 22, 2015 10:13, oktober 22, 2015 10:13
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *