MyDownloadManager - Hoe Te Verwijderen?

 

MyDownloadManager kan er op het eerste zicht uitzien als een nuttig hulpmiddel, maar het is gewoon kwaadaardige toepassing die je niet op je computer mag laten staan. Het staat geregistreerd als een adware, dus van zodra MyDownloadManager op je pc zit zal hij allerlei advertenties tonen op al je browsers. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend, maar ook kwaadaardig, daarom raden we je aan om het zo snel mogelijk te verwijderen.

Er zijn twee manieren die vaak gebruikt worden om malware zoals MyDownloadManager te verwijderen – manueel of automatisch, de keuze is volledig aan jou.

Als je nog geen ervaring hebt met het verwijderen van virussen zoals MyDownloadManager raden we je aan om het automatisch te doen. Download gewoonweg een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer deze en voer dan een volledige scan uit van alle op je harde schijf bewaarde bestanden. Eén van deze toepassingen zou de infectie in een mum van tijd moeten detecteren en verwijderen. Het zal ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige infecties; dus loont het de moeite het te laten staan.

Als je de voorkeur geeft aan een manuele verwijdering – scroll dan naar onderaan dit artikel en bekijk onze stap-voor-stap manuele MyDownloadManager verwijdering handleiding. We hebben deze gemaakt om je te helpen bij dit ingewikkelde proces van virus verwijdering. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zou in staat moeten zijn om dit virus zelf, manueel te verwijderen.

Om meer te weten over de specifieke eigenschappen van MyDownloadManager moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de MyDownloadManager adware

MyDownloadManager werkt als een browser add-on die toegevoegd kan worden aan alle populaire browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Hoewel dit hulpmiddel omschreven wordt als een zeer nuttige toepassing die je toelaat je downloads makkelijk te beheren, is deze omschrijving enkel een grove leugen. Zodra het op je pc zit zal MyDownloadManager je browser overspoelen met allerlei advertenties in verschillende vormen, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties. Er kan ook steeds een nieuw tabblad of zelfs venster met een advertentie geopend worden.

We raden af om te klikken op advertenties die getoond worden door MyDownloadManager omdat als je dit doet, je onmiddellijk omgeleid zal worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden of als je probeert om er iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

MyDownloadManager is net zoals een adverteer platform voor cyber criminelen. Aangezien ze verbannen zijn van alle legitieme adverteer netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun site te promoten en er verkeer naar toe te leiden. Als je MyDownloadManager op je computer laat staan, kunnen allerlei hackers en scammers je bereiken via je browser en dat is zeer gevaarlijk.

De distributiemethode van de MyDownloadManager adware

MyDownloadManager kan je pc binnenglippen als je de één of andere freeware download en installeert, omdat het ermee gebundeld wordt. Elke keer je dus een media speler of PDF maker download en installeert van op een onbetrouwbare site, bestaat de kans dat ook MyDownloadManager of een andere malware geïnstalleerd wordt. Daarom moet je steeds het installatieproces van freeware zeer aandachtig volgen en je computer te allen tijde beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing.Automatische tools MyDownloadManager verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected MyDownloadManager files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van MyDownloadManager Advertenties

Hoe MyDownloadManager te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals MyDownloadManager installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan MyDownloadManager en gerelateerde parasieten als Hoe Malwarebytes Downloaden en Installeren , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Chitka Pop up .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder MyDownloadManager van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan MyDownloadManager en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MyDownloadManager, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top MyDownloadManager verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan MyDownloadManager. Klik op het icoon met de prullenbak naast MyDownloadManager of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan MyDownloadManager, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top MyDownloadManager verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan MyDownloadManager of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met MyDownloadManager, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe MyDownloadManager verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou MyDownloadManager van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top MyDownloadManager verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij MyDownloadManager. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met MyDownloadManager, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding MyDownloadManager

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
januari 11, 2016 10:36, januari 11, 2016 10:36
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *