NaviWatcher - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

NaviWatcher kan op het eerste zicht een handige applicatie lijken, maar het is enkel een malware die u best niet op uw computer geïnstalleerd houdt. Het wordt officieel geclassificeerd als een adware en eens binnen overspoelt het uw webbrowsers met advertenties in allerlei vormen.

Het is niet heel moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door deze malware of niet, want advertenties weergegeven door NaviWatcher worden gelabeld met een slogan “Ads by NaviWatcher” of “Brought to you by NaviWatcher”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in uw webbrowser, dan is uw computer zeker geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn twee veelgebruikte methoden om een virus als NaviWatcher te elimineren – u kan dit manueel of automatisch doen. U kan kiezen welke methode u gebruikt. Als het de eerste keer is dat u een virus als NaviWatcher verwijdert, raden we u aan om dit automatisch te doen. Het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Het enige dat u moet doen is het downloaden van een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, het installeren op uw computer en daarna het uitvoeren van een volledige scan over alle bestanden op uw harde schijf. Het zal het virus in enkele minuten detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst, dus het is handig om geïnstalleerd te houden.

Maar als u om de één of andere reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, is er een manier om dit virus handmatig te verwijderen. Dit proces kan ingewikkeld zijn en daarom hebben we een stap-voor-stap handleiding ontworpen om u te helpen bij het manueel verwijderen van NaviWatcher. U vindt het onder dit artikel. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om NaviWatcher zelf manueel te elimineren.

Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van NaviWatcher, kan u verder lezen in dit artikel. Als u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te assisteren.

Over de NaviWatcher adware

NaviWatcher werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan alle meest gebruikte webbrowsers, waaronder Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Eens binnen, zal NaviWatcher uw webbrowsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, banner, in-tekst of contextuele advertenties. Ook kan ten alle tijde een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

NaviWatcher werkt als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij worden geband van legitieme advertentienetwerken als Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en er webverkeer heen te leiden. Dus als u NaviWatcher geïnstalleerd houdt in uw systeem, zullen cybercriminelen in staat zijn om u rechtstreeks in uw webbrowser te bereiken op een dagelijkse basis. Dat is gevaarlijk.

Het hoofddoel van de makers van NaviWatcher is het verdienen van geld door het weergeven van advertenties aan gebruikers. Ze worden betaald voor elke klik die gebruikers uitvoeren op die advertenties. Daarom probeert het aantrekkelijke advertenties te tonen.

Distributiemethoden van de NaviWatcher adware

NaviWatcher reist op dezelfde manier als de meeste andere malware van deze soort – gebundeld met verscheidene gratis programma’s die kunnen worden gedownload van het internet. Als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat NaviWatcher mee geïnstalleerd zal worden. Als u dit wil voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software en uw computer beschermd houden met een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel.Automatische tools NaviWatcher verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected NaviWatcher files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van NaviWatcher Advertenties

Hoe NaviWatcher te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals NaviWatcher installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan NaviWatcher .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder NaviWatcher van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan NaviWatcher en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan NaviWatcher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top NaviWatcher verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan NaviWatcher. Klik op het icoon met de prullenbak naast NaviWatcher of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan NaviWatcher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top NaviWatcher verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan NaviWatcher of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met NaviWatcher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe NaviWatcher verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou NaviWatcher van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top NaviWatcher verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij NaviWatcher. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met NaviWatcher, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding NaviWatcher

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
oktober 13, 2015 11:35, oktober 13, 2015 11:35
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *