OneAppPerDay - Hoe Te Verwijderen?

 

OneAppPerDay is opnieuw een andere ongewenste applicatie die wordt gelijst als adware. Eens binnen, zal het verscheidene advertenties weergeven in uw webbrowsers. Aangezien deze applicatie gebundeld wordt met andere gratis programma’s, zal u het enkel opmerken nadat het al op uw computer is geïnstalleerd. Maar het is niet moeilijk om het op te merken, alle advertenties van OneAppPerDay worden gelabeld als “Ads by OneAppPerDay” of “Brought to you by OneAppPerDay”. Als u dit opmerkt in één van uw browsers, dan is uw computer geïnfecteerd en moet u er zich zo snel mogelijk van ontdoen. De hoofdreden waardoor u het niet geïnstalleerd mag houden, is het feit dat het ernstige schade kan aanrichten.

Om deze kwaadaardige applicatie te verwijderen, is het een goed idee een betrouwbaar anti-malware programma te downloaden zoals Malwarebytes, StopZilla of SpyHunter. Installeer het en voer een scan uit over alle bestanden op de harde schijf. Zo’n anti-malware hulpmiddel zal de bedreiging detecteren en automatisch verwijderen. Het zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is een goede keuze om het ook geïnstalleerd te houden op lange termijn. Maar u kan de infectie ook manueel verwijderen. Als u denkt dat u geen help nodig hebt van een anti-malware programma en u hebt al eerder gelijkaardige problemen opgelost, scrol dan naar beneden. Onder dit artikel zal u een handleiding vinden die u stap voor stap uitlegt hoe u OneAppPerDay kan verwijderen. Volg het aandachtig en u zal dit programma snel kunnen elimineren. We hebben deze instructies gemaakt om u te assisteren tijdens het ingewikkelde verwijderproces van het virus.

Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van OneAppPerDay, lees dan gerust verder. Als u vragen heeft over dit onderwerp, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan – het is ons een genoegen om ze te beantwoorden.

Over OneAppPerDay

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers zoals Safari, Mozilla Firefox, Internet Explorer en Google Chrome. Eens binnen, zal het advertenties weergeven in allerlei vormen zoals banners, pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en meer. Ook kan een nieuw tabblad of scherm worden geopend in uw browser. Meestal verschijnen deze advertenties op e-commerce websites zoals eBay of Amazon. Ze bieden u het aanschaffen van bepaalde goederen tegen een lage prijs aan. Laat u niet vangen – het is enkel een truc om uw aandacht te winnen en ervoor te zorgen dat u op één van deze advertenties zal klikken. Meestal is er helemaal geen aanbieding.

Als het zich toch voordoet dat u op een advertentie klikt die wordt weergegeven door OneAppPerDay, dan zal u meteen worden omgeleid naar een website die mogelijks wordt beheerd door een cybercrimineel zoals een hacker of oplichter. Dit kan tot enkele ongewenste resultaten leiden. Uw computer kan bijvoorbeeld worden geïnfecteerd. U kan ook geld verliezen en opgelicht worden als u er iets probeert aan te kopen.

OneAppPerDay werkt als een advertentienetwerk dat speciaal voor cybercriminelen werd opgericht. Aangezien ze worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om webverkeer naar hun websites te leiden. Hierdoor kunnen ze verscheidene gebruikers infecteren. Om het simpel uit te leggen – als OneAppPerDay op uw computer aan het werk is, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw browser bereiken. Daarom is het essentieel dat u deze ongewenste applicatie snel elimineert. Als u het geïnstalleerd houdt, kan uw computer geïnfecteerd geraken door serieuze cyberinfecties die vele problemen kunnen veroorzaken.

Een ander ongewenst kenmerk van OneAppPerDay is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal deze applicatie verscheidene gegevens verzamelen over u, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, IP-adres en zelfs e-mailadres. Deze data zal gebruikt worden voor marketing doeleinden. Uw e-mailaccount kan bijvoorbeeld overdonderd worden door spam e-mails en u zal kwetsbaar zijn, want het is gemakkelijker voor cybercriminelen om u aan te vallen wanneer ze veel informatie hebben over uw browsergewoontes. Daarenboven worden de advertenties van OneAppPerDay aangepast aan de ingezamelde informatie. Zo lijken ze relevant en interessant voor u en stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dit is het hoofddoel van OneAppPerDay. Z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties, daarom proberen ze een zo groot mogelijk publiek te creëren en tonen ze advertenties die relevant zijn voor de gebruiker.

Distributiemethoden van OneAppPerDay

Zoals u misschien al weet, wordt OneAppPerDay vaak gebundeld met andere gratis programma’s die kunnen worden gedownload van het internet. Dit betekent dat het op uw computer kan worden geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om infecties zoals deze te vermijden, weest u best zeer voorzichtig met uw downloads. Verkrijg geen software van websites die er verdacht uitzien. Maar als er geen andere optie is, wees dan aandachtig tijdens de installatie van gratis software gedownload van het internet. Kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en sla geen stappen over (klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst alle informatie te lezen). Hierdoor zal u alle mogelijke opties te zien krijgen en ligt de controle in uw handen. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een goed idee. Haast u niet, want vaak wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. Zoek voor vakjes die al werden geselecteerd. Als u opmerkt dat deze het hebben over de installatie van additionele software waar u niet bekend mee bent – sta de installatie ervan dan niet toe. Het is mogelijks OneAppPerDay of gelijkaardige malware.

Deze tips zouden genoeg moeten zijn om uw computer te beschermen tegen ongewenste applicaties. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, download dan een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel of volg onze stap-voor-stap handleiding om het probleem op te lossen.Automatische tools OneAppPerDay verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected OneAppPerDay files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van OneAppPerDay

Hoe OneAppPerDay te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals OneAppPerDay installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan OneAppPerDay en gerelateerde parasieten als SaverOn , RapidyWeb , Fortunitas , Coupextensionz .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder OneAppPerDay van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan OneAppPerDay en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan OneAppPerDay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top OneAppPerDay verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan OneAppPerDay. Klik op het icoon met de prullenbak naast OneAppPerDay of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan OneAppPerDay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top OneAppPerDay verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan OneAppPerDay of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met OneAppPerDay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe OneAppPerDay verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou OneAppPerDay van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top OneAppPerDay verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij OneAppPerDay. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met OneAppPerDay, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
januari 12, 2015 07:56, januari 12, 2015 07:56
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *