Only-search.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Only-search.com virus is een browserkaper dat willekeurig op computer wordt geïnstalleerd samen met andere software die gratis van het internet te downloaden is. Het programma brengt enkele wijzigingen aan in uw browserinstellingen zoals uw startpagina en stelt uw standaardzoekmachine in naar Only-search.com. Het kan ook een vergrendelingsbestand toevoegen zodat de browserinstellingen blijven zoals Only-search.com het wil. Het virus kan toegevoegd worden aan Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Meestal komt het virus uw systeem binnen als u gratis programma’s zoals PDF-toepassingen, videospelers of soortgelijke software downloadt. Het kan ook gebundeld worden met een installatiebeheerder van verschillende downloadwebsites. U zult niet merken dat uw standaardzoekmachine en startpagina gewijzigd worden wanneer u andere toepassingen installeert, met name wanneer u kiest voor de automatische installatieoptie. Daarom wordt het ook aangeraden om altijd de stappen van de installatie zorgvuldig door te lezen en extra programma’s waarmee u niet bekend bent te weigeren.

Ondanks dat het programma geen schade aan uw computer toebrengt, kan het uw PC wel een doelwit maken door u naar schadelijke websites door te verwijzen. Het Only-search.com virus bevat veel gesponsorde link in uw zoekresultaten. Door op één van deze links te klikken zal het bezoekersaantal van de website verhoogd worden. Het programma kan ook gegevens over uw zoekopdrachen en internetactiviteiten verzamelen en deze informatie gebruiken om nog meer persoonlijke advertenties op uw computer te tonen.

Verwijder het Only-search.com virus van uw systeem zodra u het aantreft in uw browsers. Ga allereerst naar het Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het daar uit de lijst. Het wordt aangeraden om alle programma’s die op dezelfde datum als Only-search.com zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeren software die de browserinstellingen vergrendelen zodat u ze niet kunt wijzigen. Om dit op te sporen moet u een scan uitvoeren met Spyhunter of een andere betrouwbare anti-spywaretoepassing. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en uw instellingen herstellen.

Het Only-search.com virus uit Internet Explorer verwijderen:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Only-search.com uit de lijst.

Het Only-search.com virus uit Firefox verwijderen:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens start wanneer u een nieuw tabblad opent;
 6. Wanneer de instellingen steeds hersteld worden en de scans van uw anti-malwareprogramma kunnen niets vinden: Sluit Firefox, open Windows Verkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand wordt gevonden, wijzig de naam ervan en start Firefox weer op. Vervolgens herhaalt u de bovenstaande stappen.

Het Only-search.com virus uit Google Chrome verwijderen:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Klik Bij Opstarten op “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Only-search.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Only-search.com virus uit het doelveld.

Automatische tools Only-search.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Only-search.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Only-search.com virus
     
 

Over de auteur

 
oktober 24, 2013 12:28, juli 26, 2017 12:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *