Opti-page.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Opti-page.com virus is een browserkaper die op uw computer geïnstalleerd kan worden samen met andere gratis toepassingen van het internet. Eenmaal binnen wijzigt het uw standaardzoekmachine en startpagina naar Opti-page.com. Het vervelende van dit programma is dat het vele gesponsorde links toont in uw zoekresultaten en leidt u om naar websites die u normaal gesproken nooit zal bezoeken. Dit is de reden waarom veel gebruikers er vanaf willen.

Ondanks dat het programma geen directe schade aan uw computer toebrengt, veroorzaakt het wel vele moeilijkheden terwijl u uw werkzaamheden op uw PC uitvoert. Veiligheidsexperts hebben het Opti-page.com virus dan ook als potentieel ongewenste gecategoriseerd en raden aan het programma te verwijderen. Het hoofddoel van deze browserkaper is de partnerwebsites te promoten en de ranking in zoekresultaten te vergroten. Daarom wordt u steeds omgeleid naar andere pagina’s en gedwongen op gesponsorde links te klikken.

Wat nog erger is, is dat het Opti-page.com virus gegevens over uw zoekaanvragen en internetactiviteiten kan verzamelen. Deze gegevens wordt meestal gebruikt voor marketingdoeleinden. Zo worden de advertenties die getoond worden bijvoorbeeld gebaseerd op de vind-ik-leuks en welke pagina’s u bezoekt. Zodoende zullen het aantal advertenties alleen maar in aantal toenemen.

Verwijder het Opti-page.com virus van uw computer zodra u het op uw systeem aantreft. Allereerst moet u naar het Configuratiescherm à Programma’s Toevoegen/Verwijderen en het uit de programmalijst verwijderen. Het wordt aangeraden om ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van het virus installeren software dat ervoor zorgt dat de browserinstellingen automatisch weer worden hersteld. Om deze software op te sporen kan het handig zijn om een anti-spyware programma zoals Spyhunter of een andere betrouwbaar programma te gebruiken. Daarna kunt u de extensies verwijderen in de browserinstellingen herstellen.

Het Opti-page.com virus virus uit Internet Explorer verwijderen:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder Opti-page.com uit de lijst.

Het Opti-page.com virus virus uit Firefox verwijderen:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuwe tabblad opent.
 6. Als de instellingen zelfs na een scan met een anti-malwareprogramma terug worden gezet, doe dan het volgende: Sluit Firefox af en open Windows Verkenner. Voer %AppData% in de adresbalk. Typ vervolgens user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan. Start Firefox opnieuw op en herhaal bovenstaande stappen.

Het Opti-page.com virus virus uit Google Chrome verwijderen:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in de browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen à Zoekmachines beheren.
 4. Verwijder alle overbodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen”(u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Opti-page.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Opti-page.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
oktober 29, 2013 09:56, oktober 29, 2013 09:56
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *