Oursearching.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Oursearching.com virus is een browser hijacker die in het geniep Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome infecteert en je surf activiteiten danig verstoort. Het programma wijzigt de startpagina en standaard zoekmachine van je browser in Oursearching.com zonder je toestemming en voert nog verschillende andere wijzigingen aan je browser instellingen uit.

De toepassing wordt verdeeld samen met gratis downloads. De beste manier om het te vermijden is door meer aandachtig te zijn met wat je installeert en na te gaan of deze programma’s wijzigingen aan je systeem kunnen aanbrengen. Je mag nooit zomaar blindelings doorheen de installatie stappen. Kies steeds voor de Aangepaste of Geavanceerde installatie en volg elke stap nauwgezet. Als men je aanbied om je startpagina te wijzigen in Oursearching.com of een andere onbekende pagina, mag je hier nooit mee akkoord gaan. Accepteer ook nooit onbekende bijkomende downloads.

Als één van je browsers reeds gegijzeld werd, en Oursearching.com werd reeds ingesteld als je standaard zoekmachine, zal je niet meer in staat zijn om normaal te surfen. In plaats van betrouwbare zoekresultaten te krijgen zak je een lijst met gesponsorde sites te zien krijgen. Elke zoekopdracht zal tevens gepaard gaan met veel advertenties. De ontwerpers van het Oursearching.com virus proberen geld te verdienen met het promoten van allerlei commerciële sites en door hun verkeer te verhogen. Je moet er echter aan denken dat het je ook makkelijk kwaadaardige sites die dreigingen bevatten kan laten bezoeken.

Het is ten zeerste aangeraden om het Oursearching.com virus te verwijderen van zodra je zijn activiteiten ontdekt. Ga naar het Controle Paneel, Toevoegen/Verwijderen programmalijst en verwijder hier alles wat gerelateerd is aan dit domein. Sommige versies van deze hijacker installeren software die het wijzigen van de browser instellingen blokkeert. Om deze te identificeren moet je scannen met Spyhunter of een andere betrouwbare anti-spyware. Dan kan je de extensies verwijderen en de instellingen van je browser resetten.

Hoe het Oursearching.com virus uit Internet Explorer (oudere versies) verwijderen:

 1. Klik op de pijl rechts op het zoek vlak;
 2. Doe het volgende: bij IE8-9 kies je Beheer Zoekmachines, bij IE7 klik je op Standaard zoekmachines wijzigen;
 3. Verwijder Oursearching.com uit de lijst.

Hoe het Oursearching.com virus verwijderen uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen symbool (rechtsboven)->Beheer Add-ons;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Wijzig de standaard zoekmachine in Bing of Google;
 4. Als deze niet beschikbaar zijn, klik dan “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Hoe het Oursearching.com virus uit Firefox verwijderen:

 1. Geef “about:config” op in de URL balk. Dit opent de instellingen pagina;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoek vlak. Rechter muisklik en reset het;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoek vlak. Rechter muisklik en reset het;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoek vlak. Rechter muisklik en reset het;
 5. Typ “browser.startup.homepage” in het zoek vlak. Rechter muisklik en reset het;
 6. Zoek naar de “browser.newtab.url”. Rechter muisklik en reset. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet opstart bij elke nieuwe tab;
 7. Als de instellingen gerest zijn en de scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, start bestand explorer en geef %AppData% op in de adres balk. Geef user.js op in het zoek vlak. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en start Firefox opnieuw. Je zal alle bovenstaande stappen moeten herhalen.

Hoe het Oursearching.com virus verwijderen uit Google Chrome:

 1. Klik op het 3 horizontale lijnen icoon op de browser werkbalk;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Basis ->Beheer Zoekmachines;
 4. Verwijder de onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kies ‘Open lege pagina’ (je kan ook ongewenste pagina’s uit de pagina instellen link verwijderen);
 6. Als je Nieuw Tabblad gegijzeld werd, moet je een scan uitvoeren met een anti-malware programma of de Nieuwe Tab Omleiding extensie uit de Chrome Store gebruiken.

Automatische tools Oursearching.com virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Oursearching.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Oursearching.com virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
januari 9, 2016 13:01, januari 9, 2016 13:01
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *