Peapoon - Hoe Te Verwijderen?

 

Ervaart u verscheidene advertenties in uw webbrowsers die zijn gelabeld met een slogan “Peapoon ads” of “Bourght to you by Peapoon”? Dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd door een adware genaamd Peapoon. In dit geval neemt u best de nodige acties. Als u niet weet hoe u de infectie kan elimineren van uw systeem, bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel voorzien we u van gedetailleerde instructies voor het elimineren van Peapoon op manuele en automatische wijze. U kan kiezen welke methode u zal gebruiken.

Als u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van virussen als Peapoon, raden we u aan om dat automatisch te doen. Het is gemakkelijker en neemt minder tijd in beslag. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het en voer een volledige systeemscan uit over uw harde schijf. Het zou het virus meteen moeten detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst. Dus het is handig om geïnstalleerd te houden. Ook kan u een ander anti-malware programma gebruiken indien gewenst.

Als u dit liever manueel wil uitvoeren, scrolt u naar beneden. Onder dit artikel vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het handmatig elimineren van Peapoon. Probeer alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om de infectie zelf te elimineren.

Als u problemen hebt ondervonden tijdens de verwijdering, kan u ons gerust vragen stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u de nodige assistentie te bieden. Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van Peapoon, leest u verder in dit artikel.

Over de Peapoon adware

Het werkt als een browser add-die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of zelfs Safari. Eens geïnstalleerd, zal het uw webbrowsers overspoelen met advertenties in verscheidene vormen zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner en contextuele advertenties. Ook kan op willekeurige momenten een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser.

Meestal verschijnen de advertenties van Peapoon op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten of diensten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen – meestal zijn de aanbiedingen vals. Ze proberen enkel om uw aandacht te winnen en u zo op de advertenties te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op een advertentie van Peapoon klikt, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de Peapoon adware

U kan geïnfecteerd worden door deze kwaadaardige applicatie simpelweg door het downloaden en installeren van gratis software van onbetrouwbare websites. Als u bijvoorbeeld een bepaalde mediaspeler of download manager downloadt en installeert, bestaat de kans dat Peapoon mee gedownload en geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dit te vermijden, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Haast u niet want vaak wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en u wil dat niet missen. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder uw medeweten, dan staat u dat best niet toe. Het is mogelijks Peapoon of andere malware.Automatische tools Peapoon verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Peapoon files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Peapoon Advertenties

Hoe Peapoon te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Peapoon installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Peapoon en gerelateerde parasieten als Filter Results , Safe Browsing , MovieDea , PrintOnKey .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Peapoon van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Peapoon en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Peapoon, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Peapoon verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Peapoon. Klik op het icoon met de prullenbak naast Peapoon of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Peapoon, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Peapoon verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Peapoon of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Peapoon, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Peapoon verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Peapoon van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Peapoon verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Peapoon. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Peapoon, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Peapoon

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
augustus 23, 2015 09:47, augustus 23, 2015 09:47
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *