Poposhidu - Hoe Te Verwijderen?

 

Poposhidu is een kwaadaardige applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Het wordt officieel gecategoriseerd als adware, dus eens binnen zal het uw webbrowsers overspoelen met verscheidene advertenties.

Het is niet heel moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door Poposhidu of niet, want meestal worden advertenties van deze malware gelabeld met een slogan “Ads by Poposhidu” of “Brought to you by Poposhidu”. Dus als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Om zich snel en eenvoudig te ontdoen van deze infectie, raden we u aan om dat automatisch uit te voeren. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, installeer het op uw computer en voer een volledige systeemscan uit. Het zal het virus in enkele minuten detecteren en elimineren. Ook zal het uw computer beschermen tegen gelijkaardige infecties in de toekomst, dus het is handig om geïnstalleerd te houden. U kan andere anti-malware gebruiken naar uw keuze, indien gewenst.

Indien u verkiest om de verwijdering manueel uit te voeren, hebben we iets voor u – ga naar de onderzijde van dit artikel en neem een kijkje in onze stap-voor-stap handleiding voor het handmatig elimineren van Poposhidu. We hebben het ontworpen om u te assisteren in dit ingewikkelde proces. Als u alle stappen correct uitvoert, zal u in staat zijn om Poposhidu zelf te elimineren.

Om meer te weten te komen over specifieke kenmerken van Poposhidu, kan u verder lezen in dit artikel. Als u problemen hebt ondervonden tijdens de verwijdering, kan u om onze hulp vragen in de reageersectie onderaan.

Over de Poposhidu adware

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest gebruikte webbrowsers waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers geïnfecteerd kunnen geraken.

Eens binnen, zal Poposhidu die webbrowsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen zoals pop-up, pop-under, banner, in-tekst en contextuele advertenties.

We raden u niet aan om op zulke advertenties te klikken. Als u dat toch doet, zal u meteen worden herleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen indien u er iets probeert aan te kopen.

Poposhidu werkt als een advertentienetwerk voor cybercriminelen. Aangezien zij worden geband van legitieme netwerken als Google of Facebook ads, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en er webverkeer heen te leiden. Dus als u Poposhidu geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen verscheidene cybercriminelen u rechtstreeks in uw webbrowser bereiken op een dagelijkse basis. Dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van de Poposhidu adware

Poposhidu reist gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dus wanneer u een bepaalde PDF-maker of mediaspeler downloadt en installeert, bestaat de kans dat Poposhidu mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet. Om dit te voorkomen, moet u steeds genoeg aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle opties te zien en aanpassingen te maken. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarover op de hoogte bent, staat u best niet toe dat de installatie wordt voltooid. Het is mogelijks Poposhidu of andere gelijkaardige malware.Automatische tools Poposhidu verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Poposhidu en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Poposhidu advertenties

Hoe Poposhidu te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Poposhidu installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Poposhidu en gerelateerde parasieten als ArcadeCake , Name Offers , PrintOnKey , Sale Sale .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Poposhidu van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Poposhidu en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Poposhidu, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Poposhidu verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Poposhidu. Klik op het icoon met de prullenbak naast Poposhidu of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Poposhidu, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Poposhidu verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Poposhidu of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Poposhidu, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Poposhidu verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Poposhidu van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Poposhidu verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Poposhidu. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Poposhidu, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Poposhidu

 
Processen:
       
 
 
november 14, 2015 10:30, november 14, 2015 10:30
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *