RapidyWeb - Hoe Te Verwijderen?

 

RapidyWeb wordt beschreven als een applicatie die uw ervaring met het webbrowsen zou moeten verbeteren door het sneller maken van uw internet. Maar deze beschrijving heeft niks te maken met de realiteit. Het wordt gecategoriseerd als adware en eens geïnstalleerd, zal het vele advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Dit is niet enkel vervelend, maar het is ook een kwaadaardig programma dat u best niet op uw computer houdt.

U kan RapidyWeb manueel of automatisch verwijderen. Als u een ervaren computergebruiker bent en eerder al gelijkaardige problemen heeft opgelost, scrol dan naar beneden. Onder dit artikel vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het verwijderen van RapidyWeb. Volg het aandachtig en u zal in staat zijn om deze ongewenste applicatie manueel te elimineren. Maar als u denkt dat u wel wat hulp kan gebruiken, raden wij u een anti-malware applicatie aan. Download SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla en scan uw computer ermee. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties.

Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van RapidyWeb, lees dan gerust verder. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie onderaan.

Over RapidyWeb

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Internet Explorer. Deze adware zal vele advertenties weergeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ze verschijnen op willekeurige momenten en dat is zeer irritant. Meestal kan u hen vinden op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Daar zal u aangeboden worden om producten of diensten te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Maar laat u niet vangen, ze zijn meestal een truc om uw aandacht te winnen en om u op zo’n advertentie te laten klikken. Als u dat doet, zal u meteen worden doorgestuurd naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer geïnfecteerd geraakt. Of wanneer u er iets probeert aan te kopen, kan u opgelicht worden en geld verliezen.
RapidyWeb

Deze add-on wordt gesponsord door het weergeven van verscheidene advertenties aan z’n gebruikers. Het is geen geheim dat deze sponsors vooral cybercriminelen zijn. Dat gezegd zijnde, als RapidyWeb op uw computer is geïnstalleerd, kunnen hackers en oplichters u rechtstreeks in uw browser bereiken. Het is niet moeilijk om te ontdekken of uw computer is geïnfecteerd door de adware. Z’n advertenties worden namelijk gelabeld als “Ads by RapidyWeb” of “Brought to you by RapidyWeb”. Als u dit hebt opgemerkt, wacht dan niet langer om deze potentieel ongewenste add-on te elimineren.

Eens geïnstalleerd, zal RapidyWeb ook persoonlijke informatie verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, meest bezochte websites, zoekopdrachten, IP-adres en e-mailadres. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens en zorgen ervoor dat deze relevant en interessant zijn, gebaseerd op uw browsergewoontes. Zo vergroot de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is het hoofddoel van RapidyWeb, want z’n makers worden betaald elke keer u op hun advertenties klikt.

Distributiemethoden van RapidyWeb

RapidyWeb wordt gebundeld met andere gratis applicaties zoals verscheidene mediaspelers of PDF-makers. Bijvoorbeeld wanneer u een gratis programma downloadt vanop het internet en het installeert, dan is er een kans dat deze malware geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Dus om uzelf te beschermen, vermijdt u best het downloaden van software via verdacht uitziende websites. Als u een bepaald programma echt nodig hebt en u kan het enkel verkrijgen via een onbetrouwbare website, wees dan zeer aandachtig tijdens z’n installatie. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Dit zal ervoor zorgen dat u toegang krijgt tot alle mogelijke opties en u zal aanpassingen kunnen maken. Als u ziet dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder dat u daarvan op de hoogte bent, sta z’n installatie dan niet toe. Het kan namelijk RapidyWeb of andere malware zijn.Automatische tools RapidyWeb verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected RapidyWeb files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van RapidyWeb

Hoe RapidyWeb te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals RapidyWeb installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan RapidyWeb en gerelateerde parasieten als Hoe Malwarebytes Downloaden en Installeren , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Search.installmac.com .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder RapidyWeb van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan RapidyWeb en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan RapidyWeb, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top RapidyWeb verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan RapidyWeb. Klik op het icoon met de prullenbak naast RapidyWeb of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan RapidyWeb, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top RapidyWeb verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan RapidyWeb of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met RapidyWeb, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe RapidyWeb verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou RapidyWeb van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top RapidyWeb verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij RapidyWeb. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met RapidyWeb, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
januari 12, 2015 07:32, juli 12, 2017 17:38
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *