Safe Finder Ads - Hoe Te Verwijderen?

 

Safe Finder is een gratis programma dat werkt op de drie hoofdbrowsers – Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het zou u moeten beschermen tegen het bezoeken van kwaadaardige websites en u helpen om veiliger te browsen. Maar het is een advertentie-ondersteund programma, en het genereert dus ook zelf heel wat advertenties waarover de gebruiker niet wordt gewaarschuwd vooraleer het programma is geïnstalleerd. Advertenties van Safe Finder adverteren gesponsorde websites en ze zijn zeer storend. Ze kunnen gebruikers op willekeurige momenten herleiden naar gevaarlijke websites. Het wordt aangeraden om Safe Finder van uw systeem te verwijderen, als u z’n activiteit hebt opgemerkt.

safe-finder-ads

Als uw systeem is geïnfecteerd, voer dan een volledige systeemscan uit met een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals Reimage, Spyhunter of StopZilla.

Over Safe Finder advertenties

Als u de officiële website van Safe Finder bezoekt, zal u zien dat het wordt gepresenteerd als een handig hulpmiddel dat niet enkel handig is op het vlak van bescherming van uw browseractiviteiten, maar ook bij het helpen tijdens het uploaden, ‘liken’ of tweeten van bepaalde inhoud in slechts één klik, het automatisch zoomen in een Facebook-afbeelding, het converteren van webpagina’s naar PDF en nog een aantal andere mogelijkheden. Maar het vermeldt niks over de grote hoeveelheid advertenties die worden weergegeven meteen nadat Safe Finder is geïnfiltreerd.

De meeste advertenties van Safe Finder bevatten commerciële aanbiedingen en als u erop klikt, zullen ze u herleiden naar commerciële websites. Het wordt niet aangeraden om erop te klikken, want u krijgt niet de garantie dat u naar veilige websites zal worden gebracht. Het kan zo naar meer infecties leiden die moeilijk zijn om te elimineren. Daarnaast kan Safe Finder uw privacy schenden. Het programma kan uw browsergewoonten opvolgen en deze informatie doorgeven aan andere adverteerders. Het wordt dus aangeraden om weg te blijven van deze advertenties als u ze hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers.

Distributiemethoden van Safe Finder

Safe Finder heeft een officiële website en het kan daar worden gedownload. Maar de meeste gebruikers zeggen dat ze het niet op deze manier hebben verkregen. Safe Finder kan namelijk worden gebundeld met gratis applicaties en heeft de toestemming van gebruikers niet nodig om geïnstalleerd te worden. Als u niet aandachtig genoeg bent tijdens uw downloads, kan u ongewild z’n installatie toestaan. Om dat te voorkomen, moet u steeds de installatiestappen van uw nieuwe programma’s volgen. As u onbekende extra programma’s ziet die standaard worden mee gedownload, deselecteer deze opties dan.

U moet ook aandachtiger zijn tijdens het browsen op het internet. Bezoek geen verdachte pagina’s, vermijd het klikken op willekeurige pop-ups die uit het niets opduiken, verkrijg uw downloads steeds van officiële bronnen enzovoort. Hoe aandachtiger u bent, hoe kleiner de kans wordt dat u een potentieel ongewenst programma downloadt.

Het is niet makkelijk om zich te ontdoen van Safe Finder. U zal het eerst moeten verwijderen van uw computer en daarna moet u de instellingen van uw geïnfecteerde browsers opnieuw instellen. De handleiding hieronder legt uit hoe dat te doen. U kan ook een systeemscan uitvoeren met een anti-malware programma en het probleem automatisch oplossen.Automatische tools Safe Finder Ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Safe Finder Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Safe Finder advertenties

Hoe Safe Finder Ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Safe Finder Ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Safe Finder Ads en gerelateerde parasieten als Savings-Magnet Deal Finder , Free Download Finder , Save as Deal Finder , Safe Browsing .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Safe Finder Ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Safe Finder Ads en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Safe Finder Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Safe Finder Ads verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Safe Finder Ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast Safe Finder Ads of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Safe Finder Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Safe Finder Ads verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Safe Finder Ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Safe Finder Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Safe Finder Ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Safe Finder Ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Safe Finder Ads verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Safe Finder Ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Safe Finder Ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Safe Finder Ads schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 21, 2015 08:54, juli 8, 2016 15:13
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *