Safesear.ch Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Safesear.ch virus is een browserkaper dat als doel heeft bepaalde websites te promoten en gegevens te verzamelen over de surfgewoontes van computergebruikers. Het programma kan toegevoegd worden aan browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome browsers. Het wijzigt de instellingen van uw browsers en verandert uw startpagina en standaardzoekmachine in Safesear.ch.

Ondanks dat de website op een normale zoekmachine lijkt, toont het vooral advertenties en gesponsorde links in uw zoekresultaten. Het is erg vervelend omdat u bedot zodat u op links klinkt naar websites die u anders nooit zou bezoeken. Op deze manier vergroot het programma de bezoekersaantallen voor deze pagina’s. Ondanks dat het Safesear.ch virus zelf geen schade aan uw computer toebrengt kan het u wel naar schadelijke websites leiden zodat uw PC een grotere kans loopt om besmet te raken met virussen.

Het Safesear.ch virus wordt verspreid op computers met verschillende gratis programma’s van het internet zoals downloadbeheerders, PDF-programma’s, videospelers, enzovoorts. Dit is de reden waarom gebruikers erg voorzichtig moeten zijn wanneer ze gratis software installeren. Het is van groot belang om elke stap in het installatieproces op te volgen en programma’s waar u nog nooit van heeft gehoord te weigeren, vooral wanneer u twijfels heeft wat die programma’s voor u kunnen doen.

U moet het Safesear.ch virus uit uw browser verwijderen zodra u de omleidingen opmerkt. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en het uit de programmalijst verwijderen. Het is belangrijk dat u alle andere programma’s die samen met de kaper geïnstalleerd zijn van uw systeem verwijderd anders kan deze opnieuw gedownload worden of zullen de instellingen steeds hersteld worden. Scan uw computer met Spyhunter omdat het dit soort programma’s goed kan opsporen.

U moet ook uw browsertoevoegingen van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome controleren. Wanneer u Safesear.ch niet kunt vinden, gebruik dan een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en scan uw computer. Alleen het programma verwijderen zorgt er niet voor dat uw zoekmachine wordt hersteld. Dit dient u handmatig te doen en afhankelijk van de browser die u gebruikt kunt u onderstaande instructies opvolgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld.
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen.
 3. Verwijder Safesear.ch uit de lijst.

Voor Firefox:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 5. Zoek op “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zrgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren.
 4. Verwijder alle onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten “De pagina Nieuw Tabblad openen”(u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Safesear.ch virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Safesear.ch virus uit het doelveld.

Automatische tools Safesear.ch virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Safesear.ch Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Safesear.ch virus
     
 

Over de auteur

 
oktober 16, 2013 12:55, juli 26, 2017 19:08
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *