SafeWebAlliance Hijacker - Hoe Te Verwijderen?

 

De SafeWebAlliance hijacker is een programma dat het internetten hindert door u de toegang tot bepaalde legitieme websites te ontzeggen. Het toont een waarschuwing dat het domein onveilig is om te bezoeken. Dit is echter geen goed programma: het blokkeert vaak veilige websites en het is gerelateerd aan andere schadelijke programma’s zoals TubeDimmer. Bovendien worden er oneerlijke methodes gebruikt om toegang tot uw browsers te verschaffen.

De SafeWebAlliance hijacker wordt via gratis software geïnstalleerd. Zoals zo veel adware en andere ongewenste programma’s wordt het met andere programma’s zoals videospelers, downloadbeheerders en soort gelijke programma’s gebundeld. Om te voorkomen dat dit soort adware op uw computer wordt geïnstalleerd moet u goed opletten tijdens het installeren van gratis software. Kies altijd voor handmatige installatie en zorg ervoor dat u vooraf ingeschakelde vinkjes juist uit zet zodat er geen onbekende toepassingen aan de installatie worden toegevoegd.

Als u de waarschuwingen van SafeWebAlliance hijacker heeft opgemerkt moet u weten dat ze proberen ongewenste software aan uw systeem toe te voegen. Wij raden aan nooit op deze berichten te klikken en nooit de suggesties die ze doen op te volgen. Het kan u aanbieden uw browser up te daten maar als u erop klikt zal er een nieuw ongewenst programma op uw computer gedownload worden.

We raden aan om SafeWebAlliance hijacker van uw systeem te verwijderen zodra u de waarschuwingen in uw browsers aantreft. Ga naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder het uit de programmalijst. We raden bovendien aan ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeren bepaalde software zodat u de instellingen van uw browsers niet kunt herstellen en dus zal het virus steeds terugkeren. Om deze software op te sporen kunt u gebruik maken van een anti-spywareprogramma zoals Spyhunter. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u de SafeWebAlliance hijacker uit Internet Explorer verwijdert:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder SafeWebAlliance.com uit de lijst.

Hoe u de SafeWebAlliance hijacker uit Firefox verwijdert:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.
 6. Als de instellingen niet hersteld kunnen worden en scans met uw anti-spywareprogramma leveren niet op, doe dan het volgende: sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Wanneer dit bestand bestaat, wijzig de naam er dan van en start Firefox opnieuw. U moet vervolgens bovenstaande stappen herhalen. 

Hoe u de SafeWebAlliance hijacker uit Google Chrome verwijdert:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools SafeWebAlliance hijacker verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SafeWebAlliance Hijacker files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
februari 20, 2014 11:44, februari 20, 2014 11:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *