SalesMagnet - Hoe Te Verwijderen?

 

SalesMagnet is een vervelende adware die wordt geïnstalleerd op computers zonder dat gebruikers daarover op de hoogte zijn. Dit is de hoofdreden waardoor veel gebruikers denken dat SalesMagnet een virus is, ze herinneren zich de installatie namelijk niet. Officieel is het geen virus dat veel schade kan aanrichten aan uw computer, maar toch is het een PUP (potentieel ongewenst programma) dat tot serieuze cyberveiligheidsproblemen kan leiden. De makers van SalesMagnet beloven dan wel dat deze applicatie een krachtig en handig hulpmiddel is om u geld en tijd te besparen tijdens het online shoppen door het weergeven van verscheidene coupons, deals en commerciële aanbiedingen. Maar dit is niet de waarheid. Al de advertenties die meestal verschijnen op e-commerce websites zoals eBay en Amazon, komen van derden en SalesMagnet neemt daarvoor geen verantwoordelijkheid. Door deze reden is het SalesMagnet advertentienetwerk veelgebruikt door cybercriminelen en oplichters die hun kwaadaardige software promoten via dit netwerk. Het is nu wel duidelijk dat gebruikers best niet op de advertenties klikken. Als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar de eerder genoemde derden en zo in situaties terechtkomen waar u liever niet zou willen zijn. SalesMagnet werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het is niet moeilijk om op te merken of uw computer is geïnfecteerd door deze adware, want al de advertenties van SalesMagnet worden gelabeld met een slogan “Ads by SalesMagnet”. Daarenboven zal deze kwaadaardige applicatie uw persoonlijke informatie verzamelen zoals browsergeschiedenis, IP-adres en zoekopdrachten. Deze gegevens worden doorgegeven aan derden, die het kunnen gebruiken voor het aanpassen van advertenties. Ze maken de advertenties relevanter aan uw browseractiviteiten. SalesMagnet probeert webverkeer te genereren en geld te verzamelen door het aanzetten van gebruikers tot kopen van bepaalde zaken. De meeste specialisten in cyberveiligheid, raden aan om dit ongewenste programma zo snel mogelijk te verwijderen van uw computer.

SalesMagnet

SalesMagnet kan worden gedownload van z’n officiële website (salesmagnet.info) maar slechts een kleine hoeveelheid van geïnfecteerde gebruikers hebben dat gedaan. Meestal geraakt SalesMagnet in uw computer samen met de installatie van andere programma’s. Dit gebeurt doordat het reist met gratis software. Dus wanneer u iets gratis downloadt en installeert, bestaat de kans dat SalesMagnet mee geïnstalleerd zal worden. Om dit te voorkomen, besteedt u best meer aandacht aan het installatieproces van gratis software. Sla geen stappen over en zorg ervoor dat u kiest voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Op deze manier zal u in staat zijn om alle opties te zien en te kiezen of u ze accepteert of weigert. Zorg ervoor dat geen additionele software zonder uw medeweten wordt geïnstalleerd. Als het al te laat is en uw computer is al geïnfecteerd door deze adware, dan raden we u ten zeerste aan om het te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma zoals Spyhunter of malwarebytes. Het zal het virus detecteren en snel verwijderen. Als u verkiest om dit manueel uit te voeren, dan kan u onze stap-voor-stap handleiding volgen voor het elimineren van SalesMagnet hieronder.

Hoe SalesMagnet te verwijderen

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van SalesMagnet te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op Windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor SalesMagnet en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van SalesMagnet in Internet Explorer

 1. Klik op het moersleutel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan SalesMagnet en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van SalesMagnet in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan SalesMagnet en andere plug-ins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van SalesMagnet in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijkje in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan SalesMagnet. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools SalesMagnet verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SalesMagnet files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

SalesMagnet schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 8, 2015 07:49, mei 8, 2015 07:49
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *