SalesPrize - Hoe Te Verwijderen?

 

SalesPrize mag dan wel een handige applicatie lijken, maar het is enkel en alleen alweer een andere adware die u beter niet op uw computer geïnstalleerd houdt als u geen serieuze problemen wil krijgen omtrent uw cyberveiligheid. Indien u hebt ontdekt dat uw computer is geïnfecteerd door SalesPrize, maar u geen idee heeft hoe het te verwijderen, bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel zullen we u voorzien van volledige instructies voor het elimineren van SalesPrize op manuele en automatische wijze.

Het is gemakkelijker om dit automatisch uit te voeren. Daarom raden we u aan om deze manier te kiezen. Download gewoonweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of StopZilla en laat het al het werk doen. Scan alle bestanden die zijn opgeslagen op uw computer en het zal zeker en vast de infectie kunnen detecteren en verwijderen. U kan ook andere anti-malware software naar keuze gebruiken.

Als u verkiest om dit manueel uit te voeren, kan u een kijkje nemen in de handleiding voor het stap-voor-stap verwijderen van SalesPrize op handmatige wijze (u vindt het onder dit artikel). Probeer alle stappen aandachtig te volgen en u zal in staat zijn om het zelf te elimineren.

U kan ons steeds een vraag stellen in de reageersectie onderaan en we zullen ons best doen om die te beantwoorden. Blijf verder lezen in dit artikel om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van SalesPrize.

Over de SalesPrize adware

Het is zeer gelijkaardig aan andere adware – SalesPrize komt stiekem binnen in computers en begint met het weergeven van advertenties in de webbrowsers. Deze advertenties kunnen voorkomen in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of zelfs scherm worden geopend in uw webbrowser. Maar we raden u niet aan om erop te klikken want zo kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen. Of u kan worden opgelicht.

Wanneer u op zo’n advertentie van SalesPrize klikt, zal u meteen worden omgeleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Dus als u probeert er iets aan te kopen, kan u worden opgelicht en geld verliezen.

SalesPrize werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome of zelfs Safari. Een ander ongewenst kenmerk van deze applicatie, is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het informatie verzamelen zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadres. Derden gebruiken deze informatie voor marketing doeleinden.

Distributiemethoden van de SalesPrize adware

Wanneer u een bepaalde mediaspeler of PDF-maker downloadt en installeert via een onbetrouwbare website, bestaat de kans dat SalesPrize mee geïnstalleerd zal worden. Het gebruikt namelijk een illegale distributiemethode, bundelen genaamd. Dit betekent dat SalesPrize mee gedownload kan worden terwijl u een bepaald gratis programma downloadt zonder dat u daarover op de hoogte bent.

Daarom kiest u best aandachtig waar u uw software van wil downloaden. Maar u moet vooral veel aandacht spenderen aan het installatieproces van nieuwe software. Sla nooit stappen over (klik niet zomaar op ‘next’ of ‘volgende’ zonder eerst alle informatie te lezen) en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en de nodige aanpassingen te maken. Het lezen van de algemene voorwaarden is ook een slim idee. Haast u niet want vaak wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat zeker niet missen. Kijk ook uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder dat u daarvan afweet, staat u de installatie best niet toe. Het is mogelijks SalesPrize of een andere PUP (potentieel ongewenst programma).Automatische tools SalesPrize verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SalesPrize files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van de SalesPrize adware

Hoe SalesPrize te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SalesPrize installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SalesPrize en gerelateerde parasieten als DealsRuS Ads , Browser Information , eDealsPop , SearchScope .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SalesPrize van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SalesPrize en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SalesPrize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SalesPrize verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan SalesPrize. Klik op het icoon met de prullenbak naast SalesPrize of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SalesPrize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SalesPrize verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SalesPrize of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SalesPrize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe SalesPrize verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SalesPrize van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top SalesPrize verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij SalesPrize. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SalesPrize, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
mei 22, 2015 08:43, mei 22, 2015 08:43
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *