Search.playsearchnow.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Search.playsearchnow.com verdient deze benaming voor zijn rotten stijl. Zeg je gebedjes en houdt je wijwater klaar zoveel je wilt, deze browser hijacker zal niet verbannen worden als een duivel. Deze zoek faciliteit vertegenwoordigt de beruchte categorie van browser hijackers welke onreine deals en zaakjes leveren. Sommige zoek faciliteiten verliezen veel van hun pluimen omdat ze niet voldoende verantwoordelijk en betrouwbaar beschouwd worden. Het Search.playsearchnow.com virus is eigendom van en wordt beheerd door Popollo Media LLC en dit bedrijft legt zijn focus op het helpen van hun klanten om geld te verdienen uit web verkeer. Dit doel van monetarisatie laat veronderstellen dat ze samenwerken met een aantal adverteerders. Een zoek netwerk kan een plaats zijn vol met links van advertenties en promoties van derden. De PlaySearchNow browser extensie is gefixeerd op het brengen van zijn zoek netwerk aan gebruikers. Aangezien deze add-on een officiële pagina heeft voor het verdelen ervan, rijst de vraag of mensen het niet vrijwillig gaan installeren. Omdat het Search.playsearchnow.com virus echter ingesteld is als een browser hijacker, kan het als een verassing komen voor de gebruiker.

Over het Search.playsearchnow.com virus

Het voornaamste probleem dat moet besproken worden aangaande browser hijackers blijft hetzelfde: ze stormen je apparaat binnen en beperken het surfen. Dit is niet alleen onbeleefd, maar tevens een schending van je privacy. Waarom? Wel, ok al pik je dit Search.playsearchnow.com virus zonder het duidelijk te begrijpen, ben je verplicht de algemene voorwaarden van de browser hijacker te aanvaarden. Een meervoud aan gespecifieerde termen geven excuses voor de activiteit van het Search.playsearchnow.com virus en stellen dat de ontwerpers van deze faciliteit niet aansprakelijk zijn ten opzichte van hun gebruikers. In de Algemene Voorwaarden, stelt Popollo Media het volgende: Het bedrijf is niet gerelateerd met of verantwoordelijk voor advertenties, aanbiedingen, beweringen, informatie, claims, promoties, onderzoeken, enquêtes, gratis proeven, lidmaatschappen, abonnementen, beloning programma’s, wedstrijden, loterijen, producten, diensten, sites, webpagina’s, links, computer software, toepassingen, programma’s, code, data bestanden, afbeeldingen, foto’s, geluiden, muziek, video’s of andere inhoud gepromoot, getoond of beschikbaar gemaakt via de Software van derden (“Inhoud Van Derden”). Als je klikt op een advertentie of link, informatie verstuurd of op een andere manier reageert op de inhoud van derden, heb je interactie met derden en niet het bedrijf.

Aangezien het Search.playsearchnow.com virus geen verantwoordelijkheid neemt voor het getoonde materiaal is het moeilijk om het als iets anders te beschouwen dan een zwendel. Als je de browser extensie download en dit netwerk uitnodigt, zal je zijn zoekresultaten en ander materiaal enkel en alleen verkennen op eigen risico. Je moet ook geïnformeerd zijn over een ander fenomeen: het Search.playsearchnow.com virus kan de controle hebben over je downloads, aangezien het beweert om automatisch, en zonder verdere melding, updates, upgrades, herstellingen, verbeteringen, releases en nieuwe versies download en installeert. Dit betekent dat bijkomende add-ons of andere gemene software op je apparaat geplaatst kan worden zonder je toestemming (of je medeweten).

Zoals je misschien al weet, zijn browser hijackers fans van omleidingen. De Gebruiksvoorwaarden geven een vrij duidelijk beeld van deze eigenschap: open browser vensters en tabs; leiden tijdelijk je online bestemming om; en wijzigen of manipuleren webpagina inhoud om advertenties of andere inhoud te tonen. Als je apparaat geïnfecteerd is met het Search.playsearchnow.com virus, verwijder het dan zonder twijfelen.

De distributiemethodes van het Search.playsearchnow.com virus

Het Search.playsearchnow.com virus wordt verdeeld met de PlaySearchNow browser extensie. Het zou niet echt verstandig zijn om het te downloaden van op zijn officiële pagina omdat het enkel een browser hijacker op je systeem plaatst. Desalniettemin kan deze potentieel ongewenste toepassing (POT) meekomen als een bijkomend programma bij andere software toepassingen. Tijdens het installatieproces, moet je kiezen voor de geavanceerde/aangepaste methode omdat deze alles wat op je systeem geplaats gaat worden zal onthullen. Als je voorwaarden of aanbevelingen vindt die niet nodig lijken, probeer ze dan te weigeren. Als dit niet toegestaan wordt, doe dan geen moeite voor zulke software: voorkom dat de installatie voltooid wordt.

Een geavanceerd anti-malware tool zal al je beveiligingsproblemen oplossen en voorkomen dat je te maken krijgt met verdere infecties. Reimage, Spyhunter of Malwarebytes zij voorbeelden van programma’s die zo’n betrouwbaar patroon volgen. Natuurlijk kan je het Search.playsearchnow.com virus ook handmatig verwijderen aan de hand van onze richtlijnen.Automatische tools Search.playsearchnow.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Playsearchnow Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Search.playsearchnow.com virus

Hoe playsearchnow virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.playsearchnow.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan playsearchnow virus en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Ultimate Search virus , i.search.metacrawler.com virus , Dts.search-results.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.playsearchnow.com virus van uw browsers

  Top Hoe Search.playsearchnow.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan playsearchnow virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search.playsearchnow.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.playsearchnow.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met playsearchnow virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search.playsearchnow.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de playsearchnow virus van de lijst.

Hoe Search.playsearchnow.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.playsearchnow.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan playsearchnow virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.playsearchnow.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.playsearchnow.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search.playsearchnow.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder playsearchnow virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search.playsearchnow.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Search.playsearchnow.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 16, 2017 07:36, februari 16, 2017 07:36
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *